Výsledky mládežnických týmů o víkendu 25. 9. - 26. 9.
27. září 2021

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 25. 9. - 26. 9.

Závěrečný zářijový víkend patřil v mládežnických soutěžích českého florbalu juniorům a dorostencům. Nejstarší mládežnická kategorie završila kvalifikační část juniorské soutěže dvěma výhrami a postupuje do elitní části se stoprocentní bilancí šesti vítězství beze ztráty bodů. Dorostenci odehráli smolná utkání, v nichž za soupeři nezaostávali, ale body nezískali.

CE soutěž juniorů, kvalifikační část, 5. a 6. zápas

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Česká Lípa 20:4 (4:0, 8:1, 8:3) 

Hodnocení trenéra Martina Šáchy: "Jsme rádi, jak jsme zápas zvládli. Chtěli jsme hrát celý zápas kvalitně a to se nám dařilo. Byli jsme nebezpeční na útočné polovině."

Florbal Chomutov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:11 (1:2, 3:5, 1:4)

Hodnocení trenéra Martina Šáchy: "Věděli jsme, co nás čeká, ale přesto se nám první třetina moc nepovedla a trochu jsme si to zkomplikovali. Naštěstí od druhé třetiny jsme hru zkvalitnili a už si to nenechali utéct. Musím kluky pochválit za celou kvalifikaci, která byla velmi těžká, každý člen týmu si splnil svoji roli a zvládli jsme ji bez ztráty bodu."

1. liga dorostenců - skupina B

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 4:5 (1:2, 2:0, 1:3)

FBC Česká Lípa - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 7:6 (4:1, 1:3, 2:2)

Hodnocení trenéra Jiřího Stožického: "Zápas proti Bohemce byl na dorosteneckou ligu velmi kvalitní jak po taktické, tak i technické stránce. Bohužel jsme inkasovali rozhodující gól patnáct vteřin před koncem, po zbrkle vyřešené situaci, kdy jsme se snažili zaútočit bez připravené pozice. Zápasu by slušela spíše remíza.

Druhý zápas jsme si prohráli v prvních deset minutách, po nichž to bylo 0:4. Soupeř trestal každý protiútok. Ve zbývajícím čase jsme Lípu mačkali, nepustili téměř za půlku, kromě nastřelených tyček se nám nedařilo ani v dalších gólových.

Až na zmíněných deset minut proti České Lípě hodnotím zápasy pozitivně. Září výrazně ovlivnil program našeho juniorského týmu, který hrál klíčové kvalifikační zápasy. Přesto je na našem týmu vidět velký posun především v obraně, na které pracujeme. Věřím, že po náročném září se nám ustálí sestava a zase se posuneme dál."