Vítkovice - Boleslav 6:4, vítězná série skončila po 40 zápasech
4. října 2021

Vítkovice - Boleslav 6:4, vítězná série skončila po 40 zápasech

Unikátní šňůra, během níž Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vyhrál čtyřicet superligových zápasů v řadě, je u konce. Úřadující šampioni v repríze posledních tří superfinálových soubojů prohráli na hřišti 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:6. Klíčová byla nepovedená druhá třetina. Hattrick nastřílel Jiří Curney.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:4 (1:1, 3:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 3. Bräuer (Čonka-Skyba), 24. Vítovec (Matějček), 27. Hubálek (Vítovec), 32. Hatala (Zubek) - 17. Curney (Beneš), 44. Bína (Beneš), 50. Curney z trestného střílení, 60. Curney. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváků: 143. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Hemerka, Zakonov, Suchánek, Koláčný, Gruber - Beneš, Curney, Hemerka - Tokoš, Tomašík, Šebek - Bína, Punčochář, Tad. Chroust.

Mladoleslavský tým byl v Ostravě už od soboty, kdy zvítězil na hřišti tamního FBC 6:1. Na poměry aktuální sezony vzácný společný čas využilo mužstvo k nedělnímu tréninku a několika poradám tak, aby bylo co nejlépe připravené na šlágr šlágrů, souboj s Vítkovicemi. 

Trenér Novotný neměl důvod měnit vítěznou sestavu, jenže televizní repríza posledních tří Superfinále se takřka od začátku nevyvíjela ideálně. Po 144 vteřinách otevíral skóre vítkovický Bräuer a ačkoliv v pozdější fázi první třetiny dokázal vyrovnat Curney, byla to na dlouhou dobu poslední boleslavská radost. 

Hosty ranil inkasovaný gól na začátku druhé třetiny ve vlastní přesilovce z hole Vítovce a do druhé přestávky navýšili vítkovické vedení Hubálek s Hatalou na 4:1. 

Před třetí třetinou hosté stáhli hru na dvě formace a dostali se nadostřel díky Bínovi a Curneyho proměněnému trestnému střílení. Na druhé straně stejnou výhodu nevyužil Besta, jenže zřejmě klíčový gól na 5:3 pro domácí posléze vstřelil Delong. V závěru při boleslavské hře bez brankáře už se pouze posunulo skóre na konečných 6:4 pro Vítkovice. 

Vítězná série Mladé Boleslavi v Livesport Superlize se zastavila na čísle čtyřicet. 

Po dvou duelech na ostravské půdě se Bolka vrátí domů, v neděli nastoupí od 17.00 hodin proti FBŠ Hummel Hattrick Brno.