Výsledky mládežnických týmů o víkendu 9. 10. - 10. 10.
10. října 2021

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 9. 10. - 10. 10.

Během druhého říjnového víkendu pokračovala 1. dorostenecká liga a začaly také dlouhodobé košové soutěže mladších žáků a přípravky. Přinášíme přehled výsledků družstev Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav i s komentáři trenérů.

1. liga dorostenců – skupina B

Předvýběr.CZ Florbal MB Black - FbC Hradec Králové 4:6
Viking TJ Kobylisy - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:13

Komentář trenéra Jiřího Stožického: "V prvním utkání se nám opět nepovedl začátek, rychle jsme prohrávali až 1:4. Poté jsme hru vyrovnali a začali být lepším týmem. Na těžkém povrchu jsme však neproměnili ani ty největší šance, vždy jsme se dotáhli maximálně na rozdíl jedné branky a soupeř z ojedinělých protiútoků odskočil. Druhý zápas jsme měli od začátku herně pod kontrolou a z 0:2 jsme otočili až na konečných 13:3. Doufám, že  jsme si tímto výsledkem zvedli střelecké sebevědomí do dalších zápasů."

2. liga dorostenců - skupina 3 – 1. kolo

Předvýběr.CZ Florbal MB White - Tatran Střešovice B 2:9
FbŠ Bohemians B - Předvýběr.CZ Florbal MB White 7:1

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "Turnaj se mi vzhledem k výsledkům nehodnotí snadno. V obou zápasech nám soupeř brzy unikl do několikabrankového vedení a nám se již těžko vracelo do zápasu. Většinu branek s Tatranem jsme dostali z předbrankového prostoru, kde se nám nedařilo zavírat prostor a být dostatečně důrazní. I přes podařené útočné akce nás trápila i koncovka. To jsme si bohužel přenesli i do zápasu s Bohemians, kde nám výborně chytající hostující brankář nedovolil proměnit ani ty nejvyloženější šance. Jako pozitivum můžeme brát druhou polovinu utkaní s Bohemkou, kde jsme již dokázali účinně zformovat obranné postavení a přestali inkasovat. Přidali jsme na pohybu a dostávali se do dobrých střeleckých pozic. Na zmírnění vysoké porážky to však bylo málo. Na další turnaj se musíme lépe připravit a dokázat, že jsme se ze získaných zkušeností dokázali poučit."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Panthers Praha 2009 0:5
Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Tatran Střešovice 8:3
Black Angels 2009 - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:4
ACEMA Sparta Praha Red - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 7:5

Komentář trenéra Jakuba Grubera: "Konečně jsme se dočkali soutěžních utkání po dlouhé pauze, na které jsme se moc těšili. Zároveň jsem byl zvědavý na konfrontaci s jinými kluby. Do prvního zápasu jsme se vůbec nedostali a nepředvedli jsme skoro vůbec nic. Asi ještě nervozita po dlouhé pauze. Proto jsem rád, že do druhého zápasu jsme už vstoupili s pokorou a úplně jiným výkonem. Předváděli jsme dobrou hru na balónku a koncentrovaný výkon celý zápas. Díky novému stylu košových soutěží si můžeme zahrát proti všem týmům, což nám taky hodně pomůže ve zkušenostech. Další zápasy jsme se dostali už do zápasového tempa a hra vypadala solidně. Ve výsledku jsem s turnajem spokojený, konečně jsme se mohli poměřit s více týmy v prvním koši a ukázalo nám nedostatky, na kterých musíme pracovat. Děkujeme všem, kteří se podíleli na pořádání turnaje a podpoře v hale. Těšíme se na další turnaj a zápasy."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 2. koš

Předvýběr.CZ Florbal MB White - FAT PIPE Florbal Chodov 0:13
Olymp Zeus Florbal - Předvýběr.CZ Florbal MB White 8:1
Předvýběr.CZ Florbal MB White - ACEMA Sparta Praha Blue 0:6
FAT PIPE Start98 Kunratice - Předvýběr.CZ Florbal MB White 7:1

Komentář trenéra Radka Štěpánka: "Byl před námi úkol, abychom předvedli, jak na tom jsme a ukázali sílu týmu mladších žáků White. Bohužel všechny čtyři zápasy nám ukázaly velké nedostatky a chyby, které byly trestány od soupeřů. A to ještě musíme poděkovat našemu gólmanovi Timovi Menkemu, který držel tým před ještě větším přídělem. Doufám, že hráči se ponaučí ze svých chyb a začneme bojovat o lepší umístění. Děkuji všem hráčům a rodičům za podporu."

Přebor mladších žáků - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal MB Green - FAT PIPE Florbal Chodov Blue 4:1
Wizards SO Praha 10 Black - Předvýběr.CZ Florbal MB Green 0:5
FBC Draci Říčany bílí - Předvýběr.CZ Florbal MB Green 6:2
Předvýběr.CZ Florbal MB Green - Florbal Neratovice 13:1

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Dnešní první turnaj sezóny, který jsme odehráli na domácím hřišti se nám, troufám si tvrdit, velmi vydařil. Kluci spolu hráli poprvé, navíc polovina sestavy byl složená z elévů, takže jsme neočekávali žádný „super vyladěný výkon“. Avšak už první zápas s Chodovem ukázal, že kluci jsou herně i dovednostně velmi „disponovaní“. Chodov jsme přehrávali, šancí bylo víc než dost – jediné, co nás limitovalo, byla efektivita. Na jeden gól jsme potřebovali plus mínus pět „tutovek“. Nakonec výhra 4:1 byla vydřená, ale zasloužená. Druhý zápas s Wizardy byl ještě dominantnější. Opět nás sice trápila efektivita, ale hra byla velmi slušná, vítězství pak naprosto zasloužené (5:0). Třetí zápas s Říčany nás konečně skutečně prověřil. Soupeř byl velmi kvalitní, místy nás přehrával a naprosto zaslouženě zvítězil. Bylo super narazit na tým, který nám ukázal naše „slabiny“. Určitě budeme mít v budoucnu možnost se s tímto týmem ještě nejednou konfrontovat. Pro nás pak bude velkou motivací uhrát lepší výsledek, než který jsme uhráli dnes (prohra 2:6). Poslední zápas s týmem Neratovic byl takovým, řekněme „příjemným zakončením turnaje“. Neratovice byly totiž „otloukánkem“ turnaje. Od všech týmů dostávaly „naloženo“. Do zápasu jsme vstupovali s jasným zadáním – rychlá kombinace, pohyb bez míčku, střelba z první. Chvíli to trvalo, ale nakonec kluci zvládli i tuto variantu. Výsledkem pak byla spousta pěkných akcí a výsledek 13:1 v náš prospěch. Chtěl bych poděkovat rodičům za jejich podporu a klukům za jejich přístup, výkon a vlastně i za výsledky, kterých dosáhli."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Floorball Club Falcon black - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 4:6
Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Black Angels 2013 4:3
Prague Tigers Orange - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 1:15
Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Florbal Jesenice 13:1

Komentář trenéra Václava Mlsny: "O víkendu se naši nejmenší hráči zúčastnili turnaje ve Staré Boleslavi. Po dlouhé pauze způsobené koronavirem jsme tak mohli poměřit síly s jinými týmy. A ověřit si, zda práce, kterou odvádíme na tréninku, nás posunula dál. V prvním zápase byla vidět nerozehranost, ale dalšími zápasy se naše výkony zlepšovaly. Nakonec jsme vyhráli všechny zápasy. Chci pochválit kluky za předvedený výkon a rodičům poděkovat za podporu."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

FBC Draci modří - Předvýběr.CZ Florbal MB White 2:3
Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB White 2:4
Předvýběr.CZ Florbal MB White - DDM Horní Počernice Orka 2:5

Komentář trenéra Jiřího Dvořáka: "Kluci na turnaji v Říčanech předvedli skvělé výkony. Zápasy byly vyrovnané. Chci kluky pochválit, že i přes nepříznivé skóre na začátku zápasů, se dokázali zvednout a zápasy otočit. Také děkuji rodičům za podporu."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 4. koš

Předvýběr.CZ Florbal MB Blue - FAT PIPE Traverza Chodov 6:2
ACEMA Sparta Praha Black - Předvýběr.CZ Florbal MB Blue 4:11
Předvýběr.CZ Florbal MB Blue - Florbalová akademie Mladá Boleslav 5:3

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: "Tým přípravky Blue se v sobotu vydal po dlouhé době na turnaj, rovnou do krásné haly na Podvinném mlýně.  Většina našeho nezkušeného týmu byla na turnaji vůbec poprvé, ale přes mírnou nervozitu byla znát především radost a nadšení z nových zážitků. Učili jsme se novým věcem, od rozcvičky přes plácnutí po gólu až po gratulaci soupeři po zápase. Kluci bojovným výkonem třikrát zvítězili, dokonce i v posledním zápase proti mladoboleslavské akademii, s níž jsme prohrávali už o dva góly. Nedali jsme se a zápas nakonec otočili. Chválím všechny za předvedenou snahu a týmové chování. Rodičům patří díky za podporu a perfektní fandění, které bylo dole opravdu slyšet!"