Pohár mistrů: Na druhý pokus do Winterthuru
13. října 2021

Pohár mistrů: Na druhý pokus do Winterthuru

V minulé sezoně Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav přišel o start na Poháru mistrů kvůli covidové situaci. Kvalifikoval se však znovu a do švýcarského Winterthuru by se měl na druhý pokus vydat v polovině ledna.

Kvízová otázka na úvod: Dáte z hlavy dohromady všechny boleslavské účasti na Poháru mistrů? 

Za pár dnů to bude deset let, co klub na prestižním turnaji debutoval, tehdy začátkem října 2011 jej spoluorganizoval ve svém městě stejně jako o čtyři roky později. Coby šampion se Boleslav představila na Champions Cupu i v roce 2019 v Gävle. Odpověď tedy zní: Bolka má za sebou tři účasti.

Tu čtvrtou měla přidat v minulé sezoně, kdy týmu Petra Novotného náleželo právo reprezentovat český florbal coby vítězi základní části nedohraného ročníku 2019/2020. Jenže z turnaje ve švýcarském Winterthuru sešlo kvůli celosvětové pandemii.

Tamní AXA Arena o setkání nejlepších florbalových klubů nepřijde, hostit by jej měla v novém termínu 15. a 16. ledna 2022 a bude u toho i Bolka coby úřadující český šampion.

Organizátoři využili nasazení týmů z minulého roku, to znamená, že boleslavským soupeřem v semifinále bude finský mistr - SC Classic. Druhou dvojici tvoří švédský IBF Falun a švýcarský Floorball Köniz, vítěz posledních dvou ročníků letního ŠKO-ENERGO CUPU v Mladé Boleslavi.