Plzeň - Boleslav 4:13, v osmifinále čeká Chodov
20. října 2021

Plzeň - Boleslav 4:13, v osmifinále čeká Chodov

V Poháru Českého florbalu se schyluje k velkému souboji už v osmifinále. V 5. kole totiž Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vyhrál na hřišti plzeňské Slavie 13:4 a příštím soupeřem bude pražský Chodov.

FBŠ Slavia Plzeň - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:13 (1:2, 3:6, 1:5)

Branky a nahrávky: 7. Štědrý (Žák), 25. Med, 35. Sloup (Šimeček), 36. Šimeček (Žák) - 9. Korych (Pužman), 12. Bína (Suchánek), 28. Suchánek (Tomašík), 28. Chroust (Korych), 29. Curney (Fořt), 32. Šebek (Tomašík), 34. Curney (Pěnička), 36. Curney (Suchánek), 41. Pěnička (Tomašík), 42. Chroust (Curney), 53. Korych (Seibert), 55. Zoufalý (Pěnička), 58. Curney (Chroust). Rozhodčí: Kapr, Tichý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:2. Diváků: 259.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Hanuš - Fořt, Zoufalý, Zakonov, Suchánek, Fišera, Koláčný - Bína, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, Šebek - Pužman, Korych, Chroust - Seibert.

Zápasem v Plzni zahájila Boleslav sérii tří utkání v pěti dnech. V pohárovém duelu nechal trenér Novotný odpočívat všechny své reprezentanty startující na nedávném Euro Floorball Tour (shodou okolností také konaném v Plzni). Pouze brankář Bauer plnil roli náhradníka. Naopak první soutěžní minuty za dospělý boleslavský tým odehráli Hanuš, Pužman a Seibert.

Pro soupeře z divize, tedy čtvrté nejvyšší soutěže, bylo pohárové utkání proti superligovému soupeři svátkem a podle toho se solidně zaplnila i místní hala.

Asi si umíte představit, jak diváci buráceli, když domácí Štědrý v sedmé minutě otevřel skóre. Otočku stavu provedli Bína s Korychem, a přestože v úvodu druhé části srovnal na 2:2 plzeňský Med, pak hosté zaveleli ke klíčové palbě. V rozmezí necelých šesti minut navýšili Suchánek, Chroust, Šebek a dvakrát Curney až na 7:2. Ten ještě před odchodem do šaten završil hattrick a vydechovat se šlo za stavu 8:4 pro Boleslav.

Ve třetí třetině přivítal soupeře zpět na hřišti Pěnička proměněnou přesilovkou a hosté dovedli utkání ke klidnému vítězství 13:4. 

Už v osmifinále dojde na střet týmů, jejichž pohárové ambice směřují mnohem dál. Do Mladé Boleslavi přijede pražský Chodov. 

Po středečním představení v Plzni se boleslavský tým vydá na další - a ještě delší - cestu už v pátek, konkrétně do Otrokovic. V neděli pak hraje doma - od 17 hodin nastoupí proti České Lípě. 

Foto: Instagram FBŠ Slavia Plzeň