Vinohrady - Boleslav 2:6, výhra po velké střelecké převaze
31. října 2021

Vinohrady - Boleslav 2:6, výhra po velké střelecké převaze

Říjen skončil pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vítězným výjezdem do pražských Vinohrad. Hosté na hřišti Sokola vyhráli 6:2, rozhodující náskok si navzdory předchozí střelecké převaze vypracovali až ve třetí třetině.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:6 (0:1, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 34. O. Stuchlík (Fiala), 57. O. Stuchlík (Kopecký) - 12. Chroust, 27. Šebek (Tokoš), 47. Curney (Gruber), 49. Beneš (Šebek), 60. Beneš (Tokoš), 60. Bína (Curney). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 62.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Tad. Chroust - Tokoš, Beneš, Šebek - Korych, Zoufalý, Pěnička.

Exboleslavský brankář Petr Musil, který nosil dres s modrou korunkou tři sezony a od léta hostuje právě ve Vinohradech, byl pro hosty dlouho překážkou ke třem bodům.

Pomyslným vítězem vzájemného předzápasového špičkování mezi kamarády Musilem a Chroustem byl už ve 12. minutě boleslavský útočník, který jako první Musila překonal.

Ve druhé třetině se to povedlo i Šebkovi, ale ze třiceti střel za čtyřicet minut hry si určitě Boleslav představovala lepší průběžný výsledek než vedení 2:1. Ve 34. minutě totiž snižoval Ondřej Stuchlík a zápas byl před závěrečnou třetinou otevřený. 

Boleslav v ní v rozmezí necelých tří minut uklidnili Curney (3:1) s Benešem (4:1).

Po nevyužité přesilovce sáhly Vinohrady ke hře bez brankáře a v šesti se prosadil podruhé Ondřej Stuchlík. Leč finální podobu dali výsledku v poslední minutě hostující Beneš (5:2) a Bína (6:2).

Obhájci titulu si po výrazné střelecké převaze (celkově 43:17) odvezli očekávané tři body a v sobotu 6. listopadu si od 18.00 doma zahrají o průběžné první místo s Tatranem Střešovice.