Liberec - Boleslav 6:9, vzpruha po dvou prohrách
14. listopadu 2021

Liberec - Boleslav 6:9, vzpruha po dvou prohrách

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se vrátil k výsledku, na který je zvyklý. K výhře. Ve 14. kole Livesport Superligy porazil FBC Liberec na jeho hřišti 9:6. Hned na sváteční středu 17. listopadu se soutěž vrací do Městské sportovní haly v Mladé Boleslavi, od 15.00 hodin bude soupeřem FAT PIPE Florbal Chodov.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:9 (1:2, 3:5, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Mádlo (Šoltys), 22. Smutný (Valeš), 24. Ferdan (Stránský), 31. Rozkovec (Mádlo), 47. Smutný (Wiener), 56. Ferdan (Stránský) - 12. Zakonov (Suchánek), 14. Beneš (Curney), 23. Hemerka (Beneš), 27. Chroust (Hemerka), 28. Pěnička (Punčochář), 32. Tokoš, 37. Hemerka (Bína), 41. Curney (Pěnička), 60. Tokoš (Bauer). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváků: 96.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Beneš, Hemerka, Zakonov, Suchánek, Fořt, Gruber - Bína, Curney, Tad. Chroust - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Punčochář, Pěnička.

Mladoboleslavský tým se vydával severním směrem s jasnou představou. Jak zněla? Napravit si reputaci po dvou porážkách - 2:3 v Livesport Superlize s Tatranem Střešovice a 7:8 v Poháru Českého florbalu s Chodovem.

Liberec naopak mohl být povzbuzen úspěšnými posledními týdny, v nichž vyhrál tři ze čtyř ligových utkání, nestačil v nich jen na Vítkovice, a to navíc v těsné koncovce 5:6.

Nic takového Boleslav ve vzájemném souboji nedopustila, od půlky zápasu si udržovala vždy nejméně dvougólový odstup od Liberce. Střelecky se prosadily všechny tři formace, škoda jen několika inkasovaných branek po řešitelných situacích. 

Výhra 9:6 je vzpruhou po dvou nezdarech a také před odvetou s Chodovem. Tým z pražského Jižního Města přijede do Mladé Boleslavi podruhé v rozmezí devíti dnů - ve středu 17. listopadu se bude hrát o ligové body, sváteční duel začíná v 15.00 hodin.