Výsledky mládežnických týmů v období 13. 11. - 17. 11.
19. listopadu 2021

Výsledky mládežnických týmů v období 13. 11. - 17. 11.

Ve skvělých výsledcích pokračují junioři Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, kteří natáhli vítěznou sérii už na 13 zápasů. O víkendu 13. a 14. listopadu hráli své zápasy také starší žáci a elévové.

CE liga juniorů, 5. kolo

FBŠ Hummel Hattrick Brno - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:7 (1:3, 3:2, 2:2)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Velmi kvalitní juniorský zápas, plný osobních soubojů, ve kterých jsme bohužel celý zápas trochu zaostávali. Soupeř k nám výborně přistupoval a to nám dělalo problémy. Kluky musím pochválit za nasezení, jsme rádi, že jsme zápas zvládli, ale máme stále co zlepšovat."

CE liga juniorů, 6. kolo

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:8 (0:3, 2:2, 4:3)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Po výsledkově povedené první třetině soupeř zlepšil svou hru a my jsme si chybami při hře s míčkem zápas velmi zkomplikovali a darovali soupeři mnoho brejkových situací. Jsme rádi, že se nám výsledkově daří, ale musíme být lepší a stále kvalitně pracovat."

CE liga juniorů, 7. kolo

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 1:9 (0:3, 1:2, 0:4)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Chtěli jsme se dnes prezentovat kvalitní hrou na míčku a vytvářet si dostatek šancí. Myslím, že od druhé třetiny se nám to celkem dařilo a můžeme být spokojeni."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Tatran Střešovice 3:3
FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 7:3
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - ACEMA Sparta Praha Red 8:3

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Turnaj se nám nepovedl. Po minulém turnaji jsem říkal, že musíme být pokorní a dál pracovat. To se bohužel nestalo. Mysleli jsme si, že se zápasy vyhrajou samy. Do prvního zápasu jsme šli nastavení, že když hrajeme s klukama ročníku 2008, tak v klidu vyhrajeme. Soupeř hrál ale výborně. A my jsme to nezvládli v hlavách. Řešili jsme rozhodčí a spoluhráče. Jen svojí hru ne. V podobném duchu se to přeneslo i do druhého zápasu, kde i s větší kvalitou soupeře přišla vysoká prohra. V posledním zápase už byly světlé okamžiky a dokázalo se nám zlepšit chování na střídačce a celkové nastavení. Máme do příště na čem pracovat. Bohužel nás brzdí neflorbalové věci, které musíme odstranit. Dokážeme hrát na vysoké úrovni, ale i na velmi nízké. Chceme, aby naše výkony byly konstantní a hlavně abychom se chovali jako tým. Děkuji rodičům za podporu."

Přebor starších žáků - skupina 3 – B – 1. koš

Wizards SO Praha 10 Black - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 1:6
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - Butchis B 3:1
ACEMA Sparta Praha PM - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 2:1

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Tuto neděli jsme sehráli na domácím hřišti další turnaj starších žáků. V prvním utkání jsme narazili na tým Wizards SO Praha 10 Black. Nutno uznat, že „čarodějové v oranžovém“ byli velmi nepříjemným soupeřem. Výsledek 6:1 je trošičku zavádějící. Rozhodně jsme neměli žádnou trvalou herní převahu. Ba právě naopak! Utkání bylo naprosto vyrovnané a nebýt našeho „čaroděje v bráně“, tak by ukazatel skóre pro náš tým nebyl tak příznivý. V utkání jsme hráli několik přesilovek, dokonce byla udělena červená karta, což se moc často nevidí. Přesilové situace jsme paradoxně hráli hůře než pět na pět. Dokonce jsme inkasovali jediný gól právě v situaci, kdy nás bylo o jednoho hráče více. 

Druhý zápas s týmem BUTCHIS B byl už trošku jiná písnička! Přestože jsme vyhráli „pouze“ 3:1, tak v tomto případě lze říct, že naše herní dominance byla naprostá. Dokázali jsme držet míček, kombinovat a hrát v dobrém pohybu. Šance jsme si nevytvářeli tak často, ale bylo jich dost. Bohužel naše efektivita nebyla příliš vysoká – proto pouhé tři góly v síti BUTCHIS. Velmi zajímavou zápletkou, ve srovnání s prvním zápasem, bylo to, že tak jako jsme hráli s Wizardy třikrát přesilovku, tak s BUTCHIS jsme hráli třikrát v oslabení!! Dvakrát jsme dostali „dvojku“ za špatné střídání a jedna dvojka byla za hru rukou. Nutno říct, že oslabení jsme hráli mnohem lépe než přesilovky, které jsme měli v předchozím utkání. 

V posledním utkání o umístění nás čekala, jako tradičně – Sparta. Nutno podotknout – SILNÁ Sparta! Sparťané byli velmi kvalitní na míčku a v kombinaci plus nás častovali velkou agresivitou při napadání. To vše nám dělalo značné problémy. Ve srovnání s předchozím utkáním se nedalo vůbec hovořit o nějaké naší herní dominanci. Dominovala Sparta. Přesto pro nás mělo toto utkání obrovský význam. Bylo to těžké a kvalitní utkání, naši hráči a hráčky museli jít až na limit svých schopností a dovedností. A přestože byl soupeř lepší, tak jsme si dokázali, že s ním můžeme držet krok a v některých fázích utkání se mu vyrovnat. Prohra 1:2 je sice prohrou, ale pro nás je takovýto výsledek dílčím úspěchem. Samozřejmě, že se budeme snažit pravidelným a poctivým tréninkem naši hru zlepšit a posunout k větší kvalitě. V budoucnu bychom totiž Spartu rádi pokořili anebo se jí alespoň herně co nejvíce přiblížili. 

Díky všem hráčům a hráčkám za vášeň a moře času, které věnují „sebezdokonalování se“ a posouvání svých limitů. Díky i rodičům za velkou podporu, bez které by to, buď vůbec nešlo, anebo by to bylo mnohem těžší a složitější."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

ACMEA Sparta Praha White - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 1:11
Black Angels 2011 - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 8:2
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Floorball Club Falcon Black 7:2
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - FBC Kutná Hora-černí 5:5

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Tuto sobotu jsme hráli na Barrandově další turnaj elévů. V prvním koši jsme se tradičně setkali s týmy ACEMA Sparta Praha, Floorbal Club FALCON, Black Angels 2011 a nově pak s Kutnou Horou, která postoupila z 2. koše. 

První utkání s tradičním rivalem – Spartou, mělo relativně vyrovnaný průběh, výsledek však byl jednoznačný – naše vítězství 11:1. Druhé utkání s Black Angeles 2011 pro nás bylo opět velkou výzvou – vždyť jsme tuto sezónu „Černé anděly“ ještě neporazili. Bohužel se to nepodařilo ani na potřetí! „Andílci“ byli opět pěkně drsní! Všechny souboje nás neskutečně bolely. Nutno podotknout, že k tvrdosti přidal soupeř ještě nespornou florbalovou kvalitu a výsledné skóre bylo jasně na jejich straně – 8:2 pro soupeře. Třetí zápas nám opět zvednul náladu. Po kvalitním výkonu jsme zdolali FALCONY 7:2. Důležitější než výsledek byl fakt, že jsme v tomto utkání dominovali – dokázali jsme totiž soupeře přehrávat kvalitním týmovým výkonem. Byl to asi náš nejkvalitnější výkon na turnaji.  Poslední utkání s Kutnou Horou se nám naopak příliš nepovedlo. „Tekli“ jsme už 0:3, načež jsme se dokázali „zvednout“ a obrátit výsledek na svou stranu – vedli jsme 5:4. Nakonec však soupeř vyrovnal a zápas tak skončil spravedlivou remízou 5:5. V tomto utkání bylo nejcennější to, že jsme dokázali zabrat a zvrátit nepříznivý výsledek. Herně se sice moc nedařilo, ale kluci bojovali jako lvi.  

Všichni kluci si zaslouží velkou pochvalu za to, jak na sobě neustále pracují, jak se zlepšují a posouvají své dovednosti. Na hřišti pak předvádí úžasné věci a dělají radost nejen sobě, ale i svým rodičům a trenérům. Díky."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Butchis 2:17
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Florbalová akademie Mladá Boleslav 2011 1:11
FAT PIPE Traverza Mukařov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 2:3
FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláčkové - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 5:2

Komentář trenéra Martina Miclíka: "Každý zápas, který jsme odehráli, se mi líbil a byl plně odmakaný. Do každého zápasu jsme šli s nasazením prodat, co všechno umíme a to se mně osobně velice líbilo. Náš tým se skládal samozřejmě z elévů, ale i nových florbalových nováčků a přípravkářů, které bych chtěl ještě jednou moc pochválit za to, jak zvládli udržet tempo. Samozřejmě se máme co učit a budeme se na naše chyby soustředit v příštích trénincích a do dalšího turnaje se budeme snažit zase posunout o krok dál. V mnoha chvílích máme moc hezké florbalové akce, které nás vyženou do útočného pásma, ale máme problém se po ztrátě balonku vracet zpátky bránit. Bohužel i spousty střeleckých šancí nám nespadaly do branky soupeře, z toho vyplývá, že na střelbě musíme taky zapracovat. Ale věřím, že pokud to bude kluky bavit, jako je florbal baví teď, tak už příští turnaj uvidíme zlepšení a budeme mít větší radost ze hry a také výsledků, které jsou pro hráče samozřejmě velkou motivací. Klukům děkuji a těším se na další turnaje."