Pátý hráč Bolky na MS: Beneš dostal dodatečnou nominaci
22. listopadu 2021

Pátý hráč Bolky na MS: Beneš dostal dodatečnou nominaci

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude mít na mistrovství světa v Helsinkách pětičlenné zastoupení. K původně nominovaným Lukáši Bauerovi, Jakubu Gruberovi, Adamu Hemerkovi a Lukáši Punčochářovi přibyl tento týden dodatečně povolaný Dominik Beneš, který nahradí zraněného Jiřího Bauera z Chodova.

„Když jsme se dozvěděli, že Jiřího Bauera nepustí zranění, tak jsme museli reagovat a hledat náhradu. Po řadě analýz jsme se rozhodli povolat Dominika Beneše. Byla to pro nás nejlepší volba. Hledali jsme někoho do defenzivy a to Dominik splňuje. Navíc je schopen zahrát na více postech, takže získáváme velmi komplexního hráče. S týmem je dlouhou dobu a na všech akcích se prezentoval dobrými výkony. Byl s námi i na EFT v Plzni a jen velmi těsně se nevešel do finální nominace,“ řekl trenér Petri Kettunen v tiskové zprávě Českého florbalu.

Boleslavský tým odehraje před mistrovstvím světa poslední superligové utkání v pátek 26. listopadu od 18.00 hodin proti Pardubicím. Hned o den později začíná závěrečné soustředění národního týmu. 

Česká reprezentace hraje první zápas v Helsinkách v pátek 3. prosince od 19.30 hodin proti Německu, ve skupině pak narazí ještě na Švýcarsko (5. prosince, 18.45) a Norsko (6. prosince, 19.45). O medailistech se rozhodne v sobotu 11. prosince.