Výsledky mládežnických týmů o víkendu 8. 1. - 9. 1.
11. ledna 2022

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 8. 1. - 9. 1.

První výsledkový souhrn mládežnických týmů Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v novém roce 2022 patří kategoriím elévů, dorostenců a juniorů. Přinášíme přehled výsledků i s komentáři trenérů jednotlivých družstev.

CE liga juniorů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 7:4 (3:1, 2:2, 2:1)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Dařilo se nám vytvářet si v zápase velké množství situací, které jsme chtěli, bohužel ne vždy jsme v nich udělali dobré rozhodnutí, nebo jsme je nezvládli technicky a z toho pramenilo poměrně velké množství chyb. S celkovým výkonem musíme být ale spokojení, kluky bych pochválil především za přístup."

1. liga dorostenců – skupina B

Florbal Primátor Náchod - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 8:5 (3:1, 1:0, 4:4)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - FbŠ Bohemians 7:7 (2:3, 2:2, 3:2)

Komentář trenéra Jiřího Stožického: "Vzhledem k termínové kolizi se zápasem juniorského týmu, který se potákal s několika absencemi a ve větší míře využil dorostence, jsme odehráli zápasy na 10 hráčů v poli. V prvním zápase s Náchodem jsme doplatili na produktivitu, hráli jsme hodně na balonku, vypracovali jsme si dost šancí, ale efekt byl nízký. Soupeř nás trestal z protiútoků a zvítězil. Ve druhém utkání s Bohemkou byl obraz hry opačný, soupeř hrál a my čekali na brejky. Nakonec z toho byla remíza 7:7, přestože jsme ještě deset minut před koncem prohrávali 4:7. Jsem rád, že jsme to nezabalili a podařilo se nám proti kvalitnímu soupeři vydolovat bod. Celkově jsem měl z nasazení a nálady v týmu dobrý pocit."

2. liga dorostenců - skupina 3 – B

FBC Draci Říčany - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - TJ Sokol Královské Vinohrady 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Komentář trenéra Martina Feigla: "Domácí prostředí nám svědčí, 4 zápasy v domácí hale = 4 vítězství. Navíc zasloužené a po výborných výkonech. V prvním utkání jsme nastoupili proti dosud neporaženým Říčanům. Tentokrát jsme se mohli opřít o kompletní tři útoky a bylo to znát. Po celé utkání jsme měli mírnou převahu, hráli jsme dobře s balónkem a jednoduše jsme se dostávali do útočného pásma a tam odehráli většinu utkání. Dobrou obranu podpořil výbornými zákroky brankář Járka. Oproti minulým zápasům jsme tentokrát proměnili šance z brejků a to byl důležitý klíč k úspěchu. Když už jsme se za nerozhodného stavu chystali na nájezdy, rozhodl 4 vteřiny před koncem z brejku Matěj Boček a soupeř už neměl čas na odpověď.Ve druhém utkání jsme nastoupili proti Vinohradům, kterým jsme chtěli vrátil těsnou porážku z minulého zápasu. V první třetině nám chyběla lehkost a podřídili jsme se příliš pomalému tempu zápasu, které diktoval náš soupeř. Postupně jsme se ale dostali do tempa a utkání jsme bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Škoda jen velkého množství vyloučených, na disciplíně a koncentraci na utkání budeme muset ještě zapracovat. Děkujeme klukům za výborný turnaj, rodičům za podporu a už teď se těšíme na další zápasy, které odehrajeme 23. 1. v Benešově proti Vosám Praha, a v derby proti Florbalové akademii MB."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - ACEMA Sparta Praha White 12:2
FBC Kutná Hora-Černí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 3:5
Black Angels 2011 - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 6:3
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - BUTCHIS 15:6

Komentář trenéra Tadeáše Chrousta: "Poprvé v roce jsme se sešli k dalšímu turnaji. V početné sestavě nás čekala řada těžkých zápasů. Během turnaje jsme předváděli hezký florbal, kluci se snažili hrát kombinačně. To, že se vždy nedaří podle představ, se stává. Kluci se musí ještě hodně vyhrát a nabrat zkušenosti. V nejtěžším zápase proti Black Angels jsme sice prohráli, ale kluci zaslouží pochvalu. Zápas byl vyrovnaný a rozhodovaly detaily. Ze zlepšování kluků mám radost. Těším se na další zápasy a turnaje. Děkuji rodičům za podporu."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 4. koš

FBC Draci modří - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 7:1
FBC Draci žlutí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 3:0
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - FBK Fat Pipe Vosy Praha 0:2
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Tatran Střešovice 2:10

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: "Elévové White sehráli turnaj v Říčanech. Naším úkolem bylo odehrát co nevyrovnanější partie se silnějšími soupeři. V prvním zápase s Draky z Říčan se to dařilo jen v první půlce, ale v následujících dvou utkáních proti Dračicím a Vosám už jsme to dokázali. Díky zlepšené obraně a výkonu brankáře jsme až do konce bojovali o vytoužený úspěch, ale nepodařilo se nám vstřelit tolik potřebné góly. V posledním zápase jsme sice dvakrát skórovali, avšak Tatran byl lepší a zaslouženě zvítězil. Nescházela nám chuť hrát, bojovali jsme. Během turnaje jsme zlepšili střídání a bránění. Děkuji rodičům za podporu, klukům za odmakaný turnaj a příkladnou reprezentaci klubu!"