Vyhlašujeme hráče měsíce prosince
27. ledna 2022

Vyhlašujeme hráče měsíce prosince

Pokračujeme v zaběhlém rytmu vyhlašování hráčů měsíce v mládežnických kategoriích Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav od přípravky po starší žáky. Diplomy za prosinec si Dominik Bruntz, Agáta Hradcová a Marek Dlask převzali přímo v rámci přestávkového programu zápasu Livesport Superligy, dodatečně pak i Davld Šlégl z přípravky.

Jediným měřítkem pro ocenění nejsou sportovní výkony, ale třeba i zaujetí hráčů, jejich tréninková morálka, pracovitost, pokroky v dovednostech či mimořádný počin. 

Přečtěte si minipříběhy těch, jimž hlavní trenéři dotyčných kategorií přiřknuli ocenění za prosinec 2021.

David Šlégl (přípravka)

David hraje florbal přibližně rok. Baví ho pohybové aktivity při trénincích a kamarádský přístup trenérů. Rád se zlepšuje a okukuje, co umí hráči v dospělém věku. "Mým nejoblíbenějším hráčem je Lukáš Punčochář," svěřuje se.

Trenér přípravky Václav Mlsna na Davidovi vyzdvihuje jeho sebevědomí a nasazení na hřišti. "Vždy, když vezme míček, tak se nebojí a dovolí si klidně přejít přes několik hráčů a pak ještě vykoupat gólmana. Kolikrát se mi stalo, že jsem jen nevěřícně koukal, co dokáže. Věřím, že když zapracuje na dalších činnostech tak z něj může vyrůst skvělý hráč," říká Mlsna. 

Dominik Bruntz (elévové)

Devítiletý Dominik měl cestu k florbalu přirozeně blízkou, protože za Bolku válí i jeho o pět let starší brácha Dan, aktuálně za starší žáky i dorostence. "Často si spolu chodíme na ulici zastřílet na bránu. Říká mi, že musím bojovat a hlavně nahrávat," vypráví Dominik. 

Vedle florbalu se věnuje i fotbalu, z trávníku je i jeho vzor Cristiano Ronaldo. "Dominik je na tom díky fotbalu pohybově velmi dobře. Od září, kdy se k nám připojil, udělal velký pokrok i ve florbale, při trénincích je hodně snaživý a poctivý," chválí jej trenér elévů Tadeáš Chroust. "Společně s ostatními trenéry věříme, že se bude Dominik dále florbalem především bavit a společně s tím i zlepšovat. Vzhledem k tomu, že je ročník 2012, bude příští rok patřit k lídrům elévského družstva."

Ve volném čase rád jezdí na koloběžce.

Agáta Hradcová (mladší žáci)

Agáta, přezdávaná Agy, je bojovnice. "Už několikátým rokem přitvrzuje hru v našem chlapeckém kolektivu," říká trenér mladších žáků Jakub Gruber. "Právě její důraz a nebojácnost proti klukům byl hlavní aspekt, že tato cena putuje právě k Agy." Příkladná je i její účast na trénincích. 

Florbalu se věnuje už šest let, a když zrovna nehraje, ráda fandí třeba naším městským kolegům od ledu z BK Mladá Boleslav. 

"Jsme rádi, že v klubu a v týmu máme někoho, jako je právě Agy," dodává kouč Gruber.

Marek Dlask (starší žáci)

Čtrnáctiletý Marek je především týmový hráč. Sám se tak vnímá a i jeho trenér Jakub Bína potvrzuje: "Dlasič si zaslouží ocenění za svou chuť k florbalu. Baví ho, chce na sobě pracovat a má správný přístup. Jezdí pravidelně hrát i za dorostenecký tým."

Marka baví florbal i díky super partě kamarádů. Sport má v genech, táta Petr je českou cyklokrosovou legendou.