Výsledky mládežnických týmů o víkendu 5. 2. - 6. 2.
8. února 2022

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 5. 2. - 6. 2.

Únor začal pro mládežnické týmy Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav turnajovými akcemi starších žáků. Vybraní hráči v kategoriích U16 a U17 se účastnili čtyřdenního Kempu talentované mládeže v Ledči nad Sázavou.

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Black Angels A - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 2:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Tatran OC Šestka Střešovice 3:1
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - ACEMA Sparta Praha Blue 5:6 po nájezdech

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Kvalita prvního koše byla na vysoké úrovni a 2. místo pro nás musí být úspěch. Je vidět velký progres ve věcech, na kterých pracujeme. Kluci působili skvělým týmovým duchem a po celý den byla skvělá nálada. Na tom si musíme zakládat. Když to kluky baví, tak dokáží předvést výborné výkony. Musím vyzdvihnout výkon brankáře a obránců, jejichž spolehlivá a sebevědomá hra byla pro tým klíčová. Do týmu skvěle zapadla i Zuzka, která je věkem mladší žákyně a i když to neměla vůbec lehké, tak předvedla solidní výkony. Finále se Spartou bylo odbojované až do konce. V závěru jsme dokázali dvakrát srovnat skóre a to se cení. Musím všechny pochválit za skvělý přístup. Chválím i náš tým White a gratuluju k postupu do vyššího koše (konečně)."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 4. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Kralupy Wolves 8:1
Sokol Rudná - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 4:7
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - FBC Kutná Hora-černí 4:0

Komentář trenéra Jana Staňka: "V neděli jsme se vydali s týmem White na další turnaj, tentokrát do Rudné. Naším cílem bylo pokračovat v našich stoupajících výkonech a zároveň se poprat o postup do 3. koš . Oboje se nám podařilo beze zbytku, když jsme postupně porazili Kralupy 8:1, domácí Rudnou 7:4 a ve finále jsme si to rozdali s Kutnou Horou 4:0 a mohli jsme se radovat z postupu. Ve všech utkáních jsme byli lepším týmem jak v útočné, tak v obranné části, podpořené spolehlivým výkonem našeho brankáře. Všechna utkání jsme měli od začátku pod kontrolou a postup si naši borci plně zasloužili a patří jim poděkování za předvedenou hru . Taktéž rodičům, kteří se opět sešli ve velkém počtu."

Přebor starších žáků - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - Prague Tigers B 7:1
ACEMA Sparta Praha PM - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 3:6
TJ Sokol Petrovice I. - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 1:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - Wizards SO Praha 10 black 2:2

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "V neděli jsme vyrazili do Průhonic na další turnaj starších žáků. Vzhledem k tomu, že se odhlásil tým Říčan, čekaly nás výjimečně místo tří zápasů rovnou čtyři! Což bylo super.

Všechny zápasy, které jsme sehráli, nás hodně bavily a moc jsme si je užili. Pravdou je, že hned to první utkání bylo velmi specifické, neboť tým Tigers dorazil pouze s jednou lajnou! Což nebylo vůbec „vtipné“!! Bylo totiž hned od začátku jasné, že dříve nebo později – ale spíše dříve – klukům musí zákonitě dojít síly, což se pak velmi negativně projeví na úrovni zápasů. My jsme s nimi naštěstí hráli hned první zápas, takže „Tygři“ byli ještě, alespoň část utkání, v plné kondici a mohli do nás „zatnout své ostré tygří drápy“. Vydrželo jim to jeden poločas. Ve druhé půli jsme je definitivně zlomili a pěti góly stanovili výsledek na konečných 7:1.

Druhé utkání se Spartou - to už byl úplně jiný příběh! Sparta měla skoro tři lajny a byla na nás jako vždy „nažhavená“. Zápas byl velmi fyzický, plný osobních soubojů a střetů, ale zároveň byl férový i bohatý na góly. My jsme tentokráte měli navrch technicky, Sparta byla zase fyzičtější. Nakonec jsme se z vítězství 6:3 radovali my. Rozhodli naši „rozdíloví hráči“. Sparta bohužel tyto hráče protentokrát postrádala. Bojovnost jim k úspěchu nestačila.

Ve třetím utkání jsme narazili na tým Petrovic. Tento zápas se nám herně povedl asi nejvíce. Petrovice nás totiž „neřezaly“ tolik jako Spartička. Což nám pochopitelně vyhovovalo. Výsledek 4:1 mohl být ještě o dost vyšší, ale to bychom museli, jak se říká, „proměňovat“!!

Poslední zápas s pořádajícím týmem Wizards, to už byl jenom takový zápas za odměnu. Hrálo se ve vysokém tempu, byly k vidění pěkné akce na obou stranách, gólově bylo utkání nakonec dosti chudé, ale i vzhledem k tomu, že se zápas vedl ve velmi „férovém“ duchu, tak byli nakonec s výsledkem 2:2
spokojeni všichni. Děkuji všem hráčům a hráčkám za jejich „profesionální“ přístup i za perfektní výkony na hřišti.

Zároveň děkuji rodičům za jejich podporu, bez které by to nefungovalo tak skvěle, jak to funguje. Už teď se těšíme na další turnaj."

Kemp talentované mládeže pro kategorie U16 & U17 (3. - 6. 2. 2022, Ledeč nad Sázavou)

Z klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se účastnili Martin Feigl, Jakub Šourek a Tomáš Volovik (všichni U16), Štěpán Hendrych a Jan Zlatohlávek (oba U17). 

Kempu se účastnil také Jakub Hart, kmenový hráč klubu TJ Sokol Havlíčkův Brod, který má v této sezoně vyřízené střídavé hostování do Mladé Boleslavi, kde hraje juniorskou ligu. 

Součástí realizačního týmu kategorie U17 jsou Petr Novotný, Martin Šácha a Milan Peterka z Mladé Boleslavi. 

Kemp talentované mládeže pro kategorie U14 & U15 (27. - 30. 1. 2021, Kutná Hora)

Z klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se účastnili Jakub Duban, Matěj Miclík, Jiří Miler (všichni U14), Daniel Bruntz a Martin Hlušička (oba U15).