Sparta - Boleslav 5:6, první místo je blízko
6. února 2022

Sparta - Boleslav 5:6, první místo je blízko

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav sahá po prvním místě v základní části Livesport Superligy. Veze si totiž tři body z dohrávky na hřišti Sparty, kde úřadující mistři zvítězili 6:5. V závěrečném kole Boleslav potřebuje dva body z domácího utkání s Ostravou, které se hraje v neděli 13. února od 17.00 hodin.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:6 (0:1, 3:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 28. Košir (Zouzal), 31. Košir (Bartoš), 34. Kareš (M. Beneš), 50. Čermák (Ujhelyi), 53. Krbec - 16. Tomašík (Šebek), 31. Tokoš (Zakonov), 34. Bína (Curney), 44. Curney, 48. Bína (Hemerka), 53. Tomašík (Tokoš). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváků: 336.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Beneš - Tokoš, Tomašík Šebek - Koláčný, Zoufalý, Pěnička - Chroust.

Mladoboleslavský tým vstupoval do utkání na Spartě s vědomím, že k jistotě prvenství po základní části potřebuje ze závěrečných dvou zápasů pět bodů ze šesti možných. 

Jenže i Sparta hraje před play-off o hodně, stále totiž může pomýšlet na třetí příčku, v neúplné tabulce zároveň měla jen dvoubodový náskok před šestým Chodovem. 

V první polovině hracího času byly pro skóre určující přesilovky: tu první využil ještě během úvodní dvacetiminutovky boleslavský Tomašík, v 28. minutě srovnával Košir a právě Slovinec ve sparťanských barvách o necelé tři minuty později překlonil skóre na 2:1 pro svůj tým.

Strhla se přestřelka, boleslavský obrat měli v režii Tokoš s Bínou (3:2), aby vzápětí znovu daroval domácí Kareš.

Rozhodovala třetí třetina, v níž byla převážnou část ve vedení Boleslav a v dramatickém závěru uhájila vedení 6:5.