Výsledky mládežnických týmů o víkendu 12. 2. - 13. 2.
14. února 2022

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 12. 2. - 13. 2.

Během druhého únorového víkendu pokračovala juniorská soutěž a Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav odehrál zápasy ve Vítkovicích a Ostravě. Ve svých soutěžích nastoupili také dorostenci a mladší žáci. Jaké byly jejich výsledky a jak turnaje komentují trenéři?

CE liga juniorů, 19. a 20. kolo

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 9:8 (5:2, 3:3, 1:3)

Komentář trenéra Jiřího Stožického: "V první třetině jsme se nemohli srovnat s kvalitou a rychlostí domácích, především výborné první lajny. Jen díky efektivitě jsme zůstali ve hře. Od druhé třetiny jsme pomalu začali vyrovnávat hru a začali jsme být více nebezpeční v útoku. Je to paradox, ale pomohlo nám zbytečné vyloučení na pět minut, v oslabení jsme dali dva góly, soupeř se trochu začal bát o výsledek a vyrovnání nakonec nebylo daleko. Jsem rád, že jsme zafungovali jako dobrý kolektiv a dokázali jsme během zápasu zvednout kvalitu své hry."

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:7 (1:1, 3:3, 2:3)

Komentář trenéra Jiřího Stožického: "Vstup do utkání jsme měli výborný, v naší hře byl pohyb, byli jsme nebezpeční, bohužel jsme selhali v koncovce. Ve druhé třetině soupeř po našich nedůrazech a možná částečným uspokojením zasloužené odskočil. Naštěstí jsme se vrátili k věcem, které chceme dělat, a to nám pomohlo zpátky do zápasu. Ve třetí třetině jsme už byli lepší tým a zápas jsme zaslouženě dovedli ke třem bodům. Celý víkend nás držely nestandardní situace, přesilovky, oslabení, za což jsme rádi."

1. liga dorostenců – skupina B

FBC Česká Lípa - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 5:6 (2:2, 2:3, 1:1)

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Viking TJ Kobylisy 8:2 (1:0, 2:1, 5:1)

Komentář trenéra Marka Korycha: "Myslím, že kluci podali kvalitní a koncentrovaný výkon jak směrem do útoku, tak i do obrany. Jedinou kaňkou je velké množství vyloučených, což nás mohlo stát i celý zápas. Jinak kluky chválím a děkuju jim za přístup."

2. liga dorostenců - skupina 3 – B

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Tatran Střešovice B 5:15 (0:4, 2:5, 3:6)

FbŠ Bohemians B - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 8:4 (4:0, 1:1, 3:3)

Komentář trenéra Jana Staňka: "Tentokrát jsme zavítali do Prahy na Vinohrady. Moc se nám výsledkově nedařilo, s Tatranem se nám nepovedla první třetina, po ní jsme přidali, ale výsledek už nezkorigovali. Proti Bohemians se nám dařilo o poznání lépe, soupeř rozhodl třemi brankami až v poslední pětiminutovce. Pozitivem obou utkání je, že za žádného stavu naši borci nic nevypustili a snažili se a bojovali až do konce. Za to jim patří dík. Věřím, že příště se poučíme z našich chyb a budeme již úspěšnější."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Wizards SO Praha 10 orange 1:5
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Black Angels 2009 5:0
Panthers Praha 2009 - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 4:6
Kanonýři Kladno modří - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 2:6

Komentář trenéra Tomáše Hajného: "Hráči na nedělním turnaji v Praze podali poměrně vyrovnané výkony. Pouze v prvním zápase jsme tahali za kratší konec nejen herně, ale i výsledkově. Vždy se nám dařilo jen v určitých částech zápasu a nedokázali jsem hrát koncentrovaně a zodpovědně po celý průběh. Od druhého zápasu se celkový projev zlepšil a musím vyzdvihnout výkon brankáře Tima Menkeho, který tým v brance držel svými zákroky po celý turnaj. S celkovým vystupováním a výkonem týmu jsem spokojený. Kluky přesto ještě čeká dost práce v tréninku, ale mám pocit, že je na čem stavět. Děkuji rodičům za podporu a dopravu na turnaj."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 4. koš

Viking TJ Kobylisy - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 1:1
SK Florbal Benešov žlutí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 9:1
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - ACEMA Sparta Praha Blue 2:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - XPS Network Tatran Střešovice 1:4

Komentář trenéra Radka Štěpánka: Bude doplněn. 

Přebor mladších žáků - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - Prague Tigers Orange 15:1
Wizards SO Praha 10 black - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 1:5
FAT PIPE Florbal Chodov blue - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 0:9
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - FBC Draci Říčany žlutí 12:0

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Tuto neděli 13. února se uskutečnil další turnaj přeboru mladších žáků – již 7. kolo. Vzhledem k tomu, že předchozí turnaj byl z důvodu odhlášení většiny družstev zrušen, tak jsme tentokráte byli natěšeni více než jindy. Možná i to byl důvod, proč se nám tolik dařilo!

Všechny zápasy jsme totiž herně i výsledkově naprosto ovládli. Kluci si s chutí zastříleli – ve čtyřech utkáních dali přes 40 gólů. V prvním zápase jsme výsledkem 15:1 doslova deklasovali tým Prague Orange Tigers. Druhý zápas byl sice výsledkově chudší – zvítězili jsme „pouze“ 5:1, ale herně jsme nad Wizards SO Praha opět dominovali. Do třetího utkání proti Chodovu jsme nastupovali s respektem, ale výsledek byl opět jednoznačný – naše výhra 9:0. Nutno podotknout, že soupeř byl hodně „bezzubý“. Poslední „match“ byl veden v „exhibičním“ stylu. Notně oslabené Říčany měly problém dostat se na naši polovinu a nebýt spousty neproměněných šancí, tak by konečný výsledek pro hosty byl mnohem krutější než konečných 12:0.

Je možné, že všechny týmy byly oslabeny, a proto jsme mohli být ve všech zápasech tak dominantní. Nevím. Možné to je. Anebo zkrátka a dobře kluci ukázali, že jsou již velmi kvalitním a „vyzrálým“ týmem, který poctivou a velmi dobrou, kreativní a týmovou hrou dokáže na této úrovni (přeci jenom hrajeme „pouze“ přebor) přehrát jakéhokoli soupeře. Kde je pravda, ukáže další turnaj. 

Na závěr velké poděkování všem aktérům turnaje. A myslím tím samozřejmě nejen naše skvělé hráče, ale i naše skvělé rodiče. Opět nás podpořili tak, jak nejlépe mohli."