Vyhlašujeme hráče měsíce ledna
18. února 2022

Vyhlašujeme hráče měsíce ledna

I v novém roce 2022 vyhlašujeme hráče měsíce v kategoriích od přípravky po starší žáky, tentokrát tedy za leden. Přímo v rámci superligového zápasu si diplom a dárek z klubového Made in Bolka Shopu převzali Mikuláš Malík z přípravky, Jakub Šrajer z elévů a starší žák Jan Michalec. Dodatečně také mladší žák Jiří Bouška.

Měřítkem pro ocenění nejsou sportovní výkony, ale třeba i zaujetí hráčů, jejich tréninková morálka, pracovitost, pokroky v dovednostech či mimořádný počin. 

Přečtěte si minipříběhy těch, jimž hlavní trenéři dotyčných kategorií přiřknuli ocenění za leden 2022.

Mikuláš Malík (přípravka)

Miki hraje florbal v Bolce od října 2021, inspiroval ho starší sourozenec. "Líbilo se mu, jak hrál jeho brácha a chtěl být jako on," říká maminka Lucie. Jeho oblíbeným číslem je šedesátka a oblíbeným hráčem Lukáš Bauer. Zajímá ho i fotbal.

"Líbí se mi nasazení a nadšení Mikiho do florbalu. I když patří k menším hráčům, svou zarputilostí se vyrovná o hlavu vyšším klukům. Rychle se adaptoval a skvěle zapadl do týmu. Nyní člověk ani nepozná, že hraje tak krátkou dobu. Do každého tréninku jde na sto procent a pak je to vidět na jeho pokroku," hodnotí trenér přípravky Václav Mlsna. 

Jakub Šrajer (elévové)

Kuba si všiml florbalového plakátu na základce v Kosmonosech a tím začala jeho kariéra. V klubu už je dva roky. Chce se stát dobrým florbalistou a jeho sportovním vzorem je fotbalista Cristiano Ronaldo. 

"U Kuby je na každém tréninku vidět nadšení a chuť. Od té chvíle, co se k nám Kuba přidal, udělal velký herní posun. Kuba je neúnavný bojovník, pro soupeře velmi nepříjemný. Rozehrávku soupeři hodně znepříjemňuje. V lednu odehrál dva turnaje a za oba dva zaslouží pochvalu. Neztratil se ani v prvním výkonnostním koši, kde měl premiéru. Věřím, že florbal bude Kubu dále bavit a bude se zlepšovat. Pokud ano, splní si svoje sny a cíle," říká trenér elévů Tadeáš Chroust. 

Jiří Bouška (mladší žáci)

Malý Jirka se proháněl s florbalkou dávno už v dobách, kdy na extraligových hřištích trápil soupeře ještě jeho táta Jirka. Proto nebylo pochyb o jeho přirozené cestě ke sportu obecně, moc rád má taky fotbal nebo třeba cyklistiku. 

"Fandím Boleslavi, Spartě a taky Realu Madrid," říká Jirka o svých fotbalových oblíbencích. Z florbalistů Bolky se mu líbí, jak si na hřišti počíná Dominik Beneš. Samozřejmě je jeho vzorem i táta. 

"Náš Jirka spojuje florbal s dalšími aktivitami, především fotbalem. V lednu měl dobrou docházku, která k ocenění nesmí chybět. Na Jirkovi byla vidět veliká chuť a nadšení v každém tréninku. Jirkovi nikdy nechybí nepřehlédnutelný úsměv a sranda, která se občas musí krotit. Pro každého trenéra je skvělé, když má v týmu hráče, kteří mají sport moc rádi, užívají si ho v každý moment a hlavně je to na nich vidět. Když zrovna nemáte náladu, tak Jiřina na tréninku vám ji zaručeně zvedne a rozesměje vás. Věřím, že tento pohled a jeho výborné technické dovednosti budeme vídat co nejdéle," dodává kouč mladších žáků Jakub Gruber.

Jan Michalec (starší žáci)

V nejstarší oceňované kategorii vybíral trenér starších žáků Jakub Bína: "Honza dostává cenu za progres, který udělal v poslední době. Je dobře nastavený v hlavě a odráží se to i na hřišti v jeho výkonech."

I Honza zmiňuje, že herní pohoda týmu, kterou teď cítí, mu pomohla k lepším výkonům. "Budu na sobě dál tvrdě makat, abych byl pro spoluhráče stejnou oporou, jako je tým oporou pro mě." Přeje si, aby ho florbal pořád tak moc bavil.