Bolka si do čtvrtfinále vybrala Liberec
21. února 2022

Bolka si do čtvrtfinále vybrala Liberec

Soupeřem Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ve čtvrtfinále play-off Livesport Superligy bude FBC Liberec. Vítězové základní části měli právo první volby a vybrali si soupeře, s nímž historicky ještě nikdy žádnou sérii ve vyřazovacích bojích neodehráli. Série začíná v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi o víkendu 26. a 27. února. Sobotní utkání začíná v 19.10 hodin, nedělní zápas má start v 17.00 hodin.

Mladá Boleslav vyhrála základní část pošesté v řadě, čímž vytvořila nový rekord české nejvyšší soutěže. Především si ale zajistila papírově nejlepší výchozí pozici pro vyřazovací boje a možnost prvního výběru soupeře pro čtvrtfinále i případné volby soupeře pro semifinále. 

Vítězové základní části měli na výběr z týmů umístěných na pátém a šestém místě (Bohemians a Chodov) a dvou úspěšných z předkola play-off (Black Angels a Liberec). 

Zvolili Liberec, který ve víkendovém předkole vyřadil Ostravu (4:1 venku, 2:1 po nájezdech doma). Liberec čeká čtvrtfinále poprvé od sezony 2010/2011, tedy po 11 letech. 

“S Libercem jsme nikdy sérii nehráli, díky vzdálenosti mezi oběma městy může být divácky atraktivní a těšíme se na ni,” říká mladoboleslavský trenér Petr Novotný. “S Black Angels i Chodovem jsme v této sezoně odehráli zápasy, v nichž jsme ztratili body. K volbě Liberce se přikláněli i naši hráči, takže z tohoto pohledu nebylo co řešit. Zároveň si uvědomujeme, že takto ofenzivně silný tým Liberec dlouho neměl a s Ostravou si v předkole poradil velmi dobře,” dodává Novotný. 

V aktuální sezoně Mladá Boleslav porazila Liberec doma 10:2 a venku 9:6. 

Domácí termíny čtvrtfinále play-off 

Sobota 26. února, 19.10 hodin, Městská sportovní hala Mladá Boleslav
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec

Neděle 27. února, 17.00 hodin, Městská sportovní hala Mladá Boleslav
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec

Připravujeme spuštění on-line předprodeje vstupenek. 

Série se hraje na čtyři vítězství. O víkendu 5. a 6. března bude pokračovat v Liberci.

V sobotu 26. února před začátkem úvodního čtvrtfinále mladoboleslavský tým převezme Prezidentský pohár pro vítěze základní části Livesport Superligy. 

Sledujte boleslavský seriál Můj zápas

Viděli jste předchozí epizody?

První díl: Můj zápas s Lukášem Bauerem na YouTube

Druhý díl: Můj zápas s Danielem Šebkem na YouTube

Třetí díl: Můj zápas s Bárou Hegmonovou na YouTube