Liberec - Boleslav 4:5, třetí bod za výhru v prodloužení
5. března 2022

Liberec - Boleslav 4:5, třetí bod za výhru v prodloužení

Jedna výhra dělí Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav od postupu do semifinále play-off Livesport Superligy. Obhájci titulu ve třetím čtvrtfinále na hřišti FBC Liberec zvítězili 5:4 v prodloužení a v sérii vedou 3:0 na zápasy. O sobotní výhře rozhodli hosté v čase 65:26 díky Filipu Zakonovovi. Nedělní zápas začíná v 17.00 hodin opět ve Sportovní hale Dukly Liberec.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:5 v prodl. (1:3, 2:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Ferdan (Kopecký), 26. Wiener (Smutný), 38. Smutný, 59. Smutný (Wiener) - 2. Pěnička (Hemerka), 7. Bína (Hemerka), 14. Pěnička (Hemerka), 58. Korych (Hemerka), 66. Zakonov. Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 455. Stav série: 0:3.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Korych - Chroust.

Ačkoliv mladoboleslavský tým na hřišti Liberce ani jednu vteřinu neprohrával, na třetí čtvrtfinálový bod se pořádně nadřel - a to navzdory povedenému vstupu do zápasu. 

Pěnička, který na levém křídle Curneyho formace nahradil indisponovaného Beneše, skóroval dvakrát během úvodních čtyř střídání, mezi jeho trefu se vklínil i Bínův gól a Boleslav vedla pohodlně 3:0. 

Jenže Liberečtí do první pauzy snížili, ve druhé třetině se dotáhli na 3:3 a ze zápasu se stalo drama. Šance měly oba týmy, domácí hnalo publikum v euforii z nadějného skóre. 

V čase 57:08 Korych posunul Bolku do vedení 4:3, ale ani to nebyl rozhodující moment, protože za necelou minutu při hře bez brankáře skóroval liberecký Smutný.

Proto rozhodovalo až prodloužení, konkrétně Zakonov v čase 65:26.

Mladoboleslavští florbalisté vedou v sérii 3:0 na zápasy a ukončit ji mohou v neděli.