Liberec - Boleslav 2:6, postup v nejrychlejším možném čase
6. března 2022

Liberec - Boleslav 2:6, postup v nejrychlejším možném čase

Pouze čtyři zápasy potřeboval Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav na zdolání čtvrtfinálového soupeře. V Liberci vyhrál v neděli 6:2 a celou sérii ovládl 4:0 na zápasy. Semifinále začne v Mladé Boleslavi o víkendu 19. a 20. března, o soupeři se teprve rozhodne.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:6 (2:0, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Janeček (Dlesk), 20. Kopecký (Janeček) - 25. Zakonov (Tomašík), 27. Šebek (Tomašík), 34. Suchánek (Tomašík), 39. Tokoš (Tomašík), 40. Bína (Hemerka), 52. Curney (Tomašík). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:4, navíc Suchánek (Boleslav) osobní trest 10 minut. Využití: 1:1. Diváků: 350. Konečný stav série: 0:4.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Korych - Chroust.

Vstup do nedělního zápasu se Mladé Boleslavi nepovedl, hosté byli v první třetině nepřesní, kombinace vázla a Liberec naopak povzbudily trefy Janečka a Kopeckého v přesilovce těsně před pauzou. 

Hosté odpověděli rázně ve druhé třetině: Tomašík asistoval u čtyř z pěti boleslavských tref, Boleslav otočila z 0:2 na 5:2 a udělala zásadní krok k postupu do semifinále. 

Liberec se až do konce snažil o zvrácení nepříznivého vývoje, zkrácenou přesilovku však v 52. minutě využil u tyčky Curney (6:2) a domácím už nepomohla ani závěrečná hra v šesti bez brankáře. 

Tým s korunkou na dresu protáhnul svou vítěznou šňůru ve čtvrtfinálových sériích play-off na 34 výher v řadě, série trvá od čtvrtfinále 2014.

Boleslav se může těšit na semifinále, které začne v domácím prostředí 19. a 20. března.