Boleslav - Sparta 4:1, jedna výhra od Superfinále
29. března 2022

Boleslav - Sparta 4:1, jedna výhra od Superfinále

Jedno vítězství schází týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, aby se popáté v řadě probojoval do Superfinále. V semifinálové sérii proti ACEMA Sparta Praha zvládl pátý zápas, doma po koncentrovaném výkonu zvítězil 4:1 a v sérii vede 3:2 na utkání. To šesté se hraje ve čtvrtek v UNYP Areně od 19.30 hodin.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. Hemerka (Bína), 20. Bína (Gruber), 43. Korych (Tomašík), 47. Koláčný (Gruber) - 58. Křenek (Zouzal). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Bez vyloučení. Diváků: 340. Stav série: 3:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Suchánek, Zakonov, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Pěnička - Korych, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Chroust.

Mladoboleslavský tým podal v pátém semifinále velmi soustředěný výkon, s kvalitní hrou na balonku i pečlivou defenzivní prací. Skvěle hrající Hemerka v 17. minutě otevřel skóre a před první pauzou na něj navázal Bína, který zasunul míček do branky po jejím oběhnutí zezadu. 

Hemerka už se ve druhé třetině radoval z trefy na 3:0, ale tu rozhodčí odvolali po přezkoumání videa kvůli nadzvednutí hole soupeře. 

Napodruhé už třetí boleslavská trefa platila, zkraje třetí třetiny se o ni postaral Korych a nedlouho po něm přidal svůj čtvrtý gól v sérii Koláčný. 

Sparta v poslední desetiminutovce opakovaně zkoušela hru v šesti bez brankáře (stejně jako v krátkém úseku ve druhé třetině), ale vytěžila z ní jen Křenkovu korigující branku na 1:4 z jejího pohledu. 

Tým Předvýběr.CZ proto vede v sérii 3:2 na utkání a o svém postupu do Superfinále 2022 může rozhodnout ve čtvrtečním šestém duelu v Praze. V UNYP Areně se začíná v 19.30 hodin. Přímý přenos na ČT sport startuje v 19.15 hodin.