Trenér před vrcholem: I první Superfinále nám ukázalo cestu
7. dubna 2022

Trenér před vrcholem: I první Superfinále nám ukázalo cestu

Bolku čeká v sobotu šesté Superfinále v klubové historii, po sedmi letech se v O2 areně bude opakovat titulový zápas proti Tatranu Střešovice. „I když jsme tenkrát prohráli, vzpomínám docela rád. Myslím si, že i tato prohra definovala naši další cestu a i díky ní jsme teď možná tady,“ řekl trenér Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Petr Novotný na čtvrteční tiskové konferenci, kde odpovídal novinářům společně s útočníkem Milanem Tomašíkem.

Boleslavský tým po vyhrané základní části zvládl čtvrtfinále proti Liberci 4:0 na zápasy, Spartu v následném semifinále vyřadil 4:2 na utkání. „Pět let jsme v sériích play-off neztratili zápas a myslím si, že nám to v minulých letech směrem k rozuzlení sezony neprospívalo. Z tohoto pohledu jsem za ta prohraná utkání rád. Museli jsme si v týmu nastavit některé věci jinak, reagovat na situaci, reagovat na výpadky hráčů. Myslím, že pro přípravu na Superfinále to pro nás byla dobrá škola,“ řekl Novotný. 

„Obecně platí, že těžké věci vás posílí a to platí i v tomto případě. Před sezonou přišlo několik nových hráčů, v úvodu se nám zranil Honza Natov, museli jsme se s tím srovnat a nakonec můžeme být rádi, že jsme základní část vyhráli,“ doplnil ho lídr týmu Milan Tomašík, který si cení i výsledků v play-off, obzvlášť v semifinále. „Sparta se netajila velkými ambicemi a nám se kupily problémy. Tým se semknul a zvládli jsme to. Opticky to může působit jako jedna z nejtěžších sezon pro Boleslav za poslední dobu, ale jsme tady, jsme v Superfinále a já se na to moc těším.“

Superfinále mužů 2022 začíná v O2 areně v sobotu 9. dubna v 17.00 hodin. Celé spodní patro je vyprodané. Fanoušci si mohou ve volném prodeji v sítích Ticketportal a Ticketmaster pořídit vstupenky do horního patra.