Boleslav - Tatran 2:1 v prodl., zlatá obhajoba a třetí titul
9. dubna 2022

Boleslav - Tatran 2:1 v prodl., zlatá obhajoba a třetí titul

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav je mistrem Livesport Superligy 2021/2022. Tým hlavního trenéra Petra Novotného v Superfinále v pražské O2 areně zvítězil 2:1 v prodloužení nad Tatranem Střešovice a obhájil titul z roku 2021. V čase 62:05 rozhodl Daniel Šebek.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pěnička (Bína), 63. Šebek (Tomašík) - 40. Šimek (M. Beneš). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváků: 10 865. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Hemerka, Gruber, Fořt, Punčochář - Koláčný, Tomašík, Šebek - Bína, Curney, Pěnička - Korych, Zoufalý, Chroust. 

Mladoboleslavský tým v zápase o titul nastoupil pošesté v klubové historii a popáté v řadě. Zlaté medaile už vyhrál v Ostravar Areně v roce 2018 proti Vítkovicím (6:5 v prodloužení) a před rokem v UNYP Areně proti stejnému soupeři (6:3). 

Letos se Superfinále po pěti letech vrátilo do největší haly v zemi a Boleslav si v O2 areně zopakovala souboj s Tatranem z roku 2015 (tehdy 7:6 po nájezdech pro Střešovice). 

V současném hráčském kádru Bolky už z tehdejší sestavy zbyli pouze Chroust a Curney. Novotný, Kološ a Gwuźdź, kteří v roce 2015 také byli na hřišti, nyní vedli boleslavský tým jakožto trenéři. Využít nemohli trio zraněných hráčů: Natova, Beneše a Tokoše. 

Boleslavský tým měl v hledišti podporu stovek svých fanoušků, klub vypravil autobusový zájezd a další velké skupiny lidí mířily do O2 areny po vlastní ose.

Muži v černých dresech šli ve 14. minutě do vedení díky Pěničkovi, který skóroval po přihrávce Bíny zpoza brány. Stav 1:0 platil dlouho - i po druhé boleslavské radosti, která byla předčasná, protože Tomašíkův gól v 31. minutě nakonec neplatil kvůli špatně provedenému rozehrání na druhé straně hřiště. 

Tatran srovnal v závěru druhé třetiny, balonek nešťastně přeskákal gólmana Bauera a branka byla připsána Šimkovi. 

Ve třetí třetině gól nepadl, šlo se do prodloužení a v jeho 125. vteřině rozhodl Šebek. 

Mladá Boleslav slaví třetí titul, druhý v řadě a první v O2 areně.