Mladá Boleslav se dvakrát utkala s Libercem
20. června 2022

Mladá Boleslav se dvakrát utkala s Libercem

První dvě utkání má za sebou Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v přípravě na sezonu 2022/2023. Obhájci superligového titulu se dvakrát v rozmezí pěti dnů utkali s FBC Liberec. Ve čtvrtek zvítězili na hřišti Severočechů 8:6, pondělní domácí odvetu zvládli výsledkem 5:1.

Mladoboleslavský tým se připravuje už přes šest týdnů, teď letní období zpestřily dva zápasy proti soupeři z jarního čtvrtfinále play-off Livesport Superligy. 

Trenér Petr Novotný viděl poprvé v akci dvojici nováčků Michala Sládka a Matyáše Krebnera. Celkově v obou utkáních poskládal sestavu z „mladší“ části týmu - do zápasů se nezapojila zkušená osa mužstva Lukáš Bauer, Patrik Suchánek,  Daniel Šebek, Milan Tomašík, ani rekonvalescenti Jan Natov a Martin Tokoš. 

Už v pátek začíná v Kladně třídenní soustředění národního týmu, jehož se budou účastnit z mladoboleslavského týmu Lukáš Bauer Dominik Beneš, Jakub Gruber, Adam Hemerka, Matěj Pěnička a Lukáš Punčochář.

S blížícím se zářijovým startem superligové sezony bude gradovat florbalová příprava i na klubové úrovni - klíčovými herními prověrkami budou dva mezinárodní turnaje: nejprve ŠKO-ENERGO CUP 2022 v domácím prostředí od 29. do 31. července a poté Umeå Scandic Cup ve Švédsku od 25. do 28. srpna. 

Statistika pondělního utkání

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Korych (Sládek), 28. Bína (Beneš), 55. Punčochář (Beneš), 58. Bína (Pěnička), 58. Sládek (Punčochář) - 10. Ferdan (Trčka). 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Tomšík - Punčochář, Hemerka, Fořt, Krebner, Seibert, Gruber - Sládek, Zoufalý, Korych - Bína, Beneš, Pěnička - Koláčný, Zakonov, Chroust - Pužman.