Boleslav - Nurmon Jymy 5:5, remíza a čekání na sobotu
26. srpna 2022

Boleslav - Nurmon Jymy 5:5, remíza a čekání na sobotu

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ve druhém vystoupení na Umeå Scandic Cupu 2022 remizoval 5:5 s finským soupeřem Nurmon Jymy a bude čekat na sobotní vývoj, zda postoupí přímo do semifinále, nebo jej bude čekat čtvrtfinále.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Nurmon Jymy 5:5 (3:2, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Zoufalý (Krebner), 17. Suchánek (Bína), 19. Šebek (Punčochář), 36. Hemerka (Punčochář), 42. Beneš (Suchánek) - 7. Mäenpää (Saari), 8. Hakala (Perälä), 22. Haveri (Hankkio), 23. Haveri (Hakanen), 5š. Hankkio z trestného střílení. Vyloučení: 5:1, navíc Hemerka (Boleslav) osobní trest. Využití: 0:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Krebner, Gruber, Zakonov, Punčochář, Seibert, Suchánek, Fišera - Sládek, Tomašík, Zoufalý - Tokoš, Hemerka, Šebek - Bína, Beneš, Natov - Koláčný.

Po čtvrtečním vítězství 6:5 nad účastníkem švédské superligy Team Thorengruppen čekal mladoboleslavské florbalisty o den později jedenáctý tým pořadí minulé sezony finské F-Liigy Nurmon Jymy. 

V živelném utkání se týmy přetahovaly o vedení, žádný z nich nevedl o víc než jeden gól, což byl ostatně průběh, který Boleslav znala už ze čtvrtečního zápasu. 

Pro dění ve druhé třetině byly důležité dva tresty Bíny a Tomašíka v krátkém sledu, které finský tým potrestal jak proti třem, tak proti čtyřem. Nurmon Jymy vedl 4:3 a Boleslavi pak dlouho trvalo, než se zase vrátila do hry. 

Na počátku závěrečné desetiminutovky za stavu 5:5 Boleslav inkasovala málo vídané tři tresty souběžně, z nichž se jeden musel odkládat, takže český tým strávil nejprve dvě minuty ve třech a pak následně další dvě ve čtyřech, ale kritickou situaci zvládl a utkání nakonec dovedl k remíze.

To znamená, že po základní skupině má čtyři body a bude čekat na sobotní výsledek poledního utkání mezi Jymy a Thorengruppenem, který rozhodne o definitivním pořadí.

V případě prvenství ve skupině Boleslav projde přímo do nedělního poledního semifinále. Pokud skončí druhá, čeká ji ještě v sobotu od 18.00 hodin čtvrtfinále proti třetímu týmu opačné skupiny.