Bolka zahajuje ligu úterním zápasem pro školáky
9. září 2022

Bolka zahajuje ligu úterním zápasem pro školáky

Stejně jako se někteří školáci těší do školy, vyhlíželi září i florbalisté Bolky. Proč? Protože v září tradičně začíná Livesport Superliga, ve které právě Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav obhajuje tituly z předchozích dvou sezon. Šampioni začínají úterním speciálním utkáním věnovaném především školákům. Hraje se od 10.00 hodin v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi a soupeřem budou Black Angels.

„Naše chuť vyhrát znovu ligu je velká a věřím že máme dost kvalitní tým na to, aby se nám to povedlo. Samozřejmě víme o kvalitě soupeřů, play-off může být zrádné, ale my uděláme všechno pro to, abychom titul vyhráli,“ řekl kapitán Bolky Jan Natov na tiskové konferenci před startem sezony

Po dvou sezonách, které výrazně zkomplikovala koronavirová opatření, se Bolka zase může vrátit k projektu speciálních zápasů pro školáky, jimiž otevírala své sezony i v minulosti. Letos proběhnou dva - v úterý 13. září proti Black Angels a o týden později v úterý 20. září proti České Lípě. Mezitím tým trenéra Petra Novotného nastoupí doma i ve čtvrtek 15. září v repríze Superfinále proti Tatranu Střešovice (od 17.00 hodin). 

Bolka má za sebou vydařenou přípravu, v níž vyhrála mezinárodní turnaj ŠKO-ENERGO CUP a ve Švédsku na Umea Scandic Cupu vypadla v semifinále v nájezdovém rozstřelu. „Letos jsme v létě přidali dva tréninky týdně navíc, protože máme i ranní bloky. Na fyzičce stavíme dlouhodobě a i v nové sezoně to chceme využít jako naši zbraň,“ vyhlásil kapitán Natov.

Na úterní otvírák sezony proti Black Angels dorazí školáci ze 4. ZŠ Mladá Boleslav, 7. ZŠ Mladá Boleslav a ZŠ Mnichovo Hradiště. Současně je zápas volně otevřený i pro veřejnost, pro níž bude vyhrazený omezený počet sedaček a prostor na stání 

1. kolo Livesport Superligy 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Black Angels    
Hraje se v úterý 13. září od 10.00 hodin v MSH Mladá Boleslav. 
Videopřenos: TVcom.cz 
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Jiří Kropáček, Tomáš Novák   
Vstupenky: zápas je primárně určený školákům, ale zároveň je volně přístupný veřejnosti