Výsledky mládežnických týmů o víkendu 15. a 16. října
20. října 2022

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 15. a 16. října

O víkendu 15. a 16. října bylo na palubovkách hned pět mládežnických týmů v barvách Bolky. Nejvíce se dařilo elévům pod vedením Ondřeje Vaňka. Další víkend se můžete těšit na zápasy našich nejstarších týmů, jelikož se nám znovu ukáže juniorský tým i dorostenecký tým. Ve hře bude také přípravka a mladší žáci.

Liga starších žáků - skupina 3 - 1. koš

FbŠ Bohemians DDM Praha 7- Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:3
Předvýběr.CZ Florbal MB Black- ACEMA Sparta Praha BLUE 2:3
Panthers Praha Black - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:3

Komentář trenéra Jakuba Grubera: „Před turnajem jsme si stanovili dva body z naší vize, na které jsme se celý turnaj soustředili. Jsem rád, že z velké části hry se body objevovaly a měli jsme z nich hezké florbalové momenty. Stále nám schází doladit detaily hry, abychom byli lepší. Je třeba stále pracovat na sto procent a věnovat se stanovených cílům. Děkuji rodičům za pomoc a zpětnou vazbu.“ 

Přebor starších žáků - skupina 3 (White), 3. kolo

TJ Sokol Petrovice I.- Předvýběr.CZ Florbal MB White 2:4
Předvýběr.CZ Florbal MB White- Florbal Neratovice 5:1
Vlci TATRAN Kostelec nad Č.L.- Předvýběr.CZ Florbal MB White 2:8

Komentář trenéra Dominika Beneše: „V neděli jsme vyrazili do Benešova. Minulý turnaj jsem vynechal kvůli nemoci, takže teď jsem se těšil, až se mi zase kluci ukážou v akci. První zápas jsme soupeře dost přehrávali, ale zapas byl vyrovnaný až do konce, nakonec jsme ho zvládli vítězně 4:2. Byl to asi jediný zapas, kde se nám dařilo plnit naše dva zápasové body. Druhý zápas byl o postup z prvního místa a ten jsme s přehledem zvládli, ale bohužel náš plán na zápas se úplně nedařilo plnit. Každopádně jsme se i tak dostali do finále. Finále bylo celou dobu v naši režii a v klidu jsme si došli pro vítězství v koši. Děkuju hráčům a i rodičům, kteří přijeli kluky podpořit.“

Přebor starších žáků - skupina 3 (Green), 3. kolo

Florbalová akademie MB - Předvýběr.CZ Florbal MB Green 2:6
Předvýběr.CZ Florbal MB Green- ACEMA Sparta Praha PM 4:1
Wizards DDM SO Praha 10 B- Předvýběr.CZ Florbal MB Green 2:1

Komentář trenéra Luboše Krkošky: „V neděli jsme v příjemné hale v Kostelci nad Černými lesy odehráli turnaj starších žáků. V prvním zápase nás čekala „naše“ boleslavská Akademka. Velmi kvalitní zápas hraný ve vysokém tempu jsme výsledkově i herně zvládli. Akademii jsme porazili 6:2. Ve druhém zápase nás čekal náš tradiční rival – Spartička. Měli jsme samozřejmě respekt. Zápas se nám ovšem nad míru vydařil. Sice jsme neproměnili spoustu šancí, ale soupeře jsme herně takřka ve všem předčili. Výsledek 4:1 byl pro Spartu ještě hodně milosrdný. Ve finále jsme nastoupili proti Wizardům. Zápas byl od začátku vyrovnaný, velmi intenzivní, občas dosti „tvrdý“. O výsledku rozhodlo 20 sekund naší nekoncentrovanosti, kdy jsme dostali dva slepené góly plus naše neschopnost proměňovat i ty nejvyloženější šance. Nepomohla nám ani závěrečná hra bez brankáře, ani dvouvteřinová přesilovka 6 na 4 (paradoxně během těchto posledních dvou vteřin jsme si vypracovali tutovku, kterou ovšem náš hráč „pořádně netrefil“). Velké poděkování patří tradičně rodičům, bez kterých bychom si to vlastně už ani nedokázali představit plus samozřejmě všem našim hráčům, díky kterým si můžeme pravidelně užívat atmosféru pěkných a troufnu si říct, občas i velmi kvalitních sportovních výkonů.”

Liga elévů 3+1 - skupina 3

Předvýběr. CZ Florbal MB Black - BUTCHIS–black 6:6
FBC Pitbulls Kolín:Pitbulláčkové - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 2:10
Předvýběr.CZ Florbal MB Black- ACEMA Sparta Praha WHITE 1:1
Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 6:9

Komentář Ondřeje Vaňka: Na minulém turnaji se nám nedařilo herně, ani výsledkově, a tak nás po sestupu do nižšího koše čekali noví soupeři – týmy Butchis, Tatran, Kolín a Sparta. Hráli jsme přímo na Tatranu ve Střešovicích.

Posledních 14 dní jsme na tréninku intenzivně pracovali na kombinační hře a orientaci na hřišti. Jsem moc rád, že to kluci dokázali převést do zápasů. Do turnaje vstoupili výborně a to, co nám chybělo posledně, se najednou dařilo. Tři zápasy byly herně velmi dobré, potěšila mě především výhra nad Tatranem 9:6.

V posledním zápase se Spartou jsme hráli o celkové vítězství v turnaji. Do čtvrtého zápasu dne se ale už přeci jen propsala únava obou týmů. Kombinace se nám již tolik nedařila, kluci ale potěšili zodpovědným a týmovým výkonem v obraně. Konečná remíza 1:1 byla spravedlivá, vítězství v turnaji nakonec připadlo Spartě.

Závěrem bych chtěl moc poděkovat klukům nejen za bojovnost, ale také za to, že na hřišti dokázali spolupracovat a hráli jako tým. Rodičům moc děkuji, že fandili a klukům, kteří jako vždy vytvořili pohodovou atmosféru.”

Liga elévů 3+1 - skupina 3 

Předvýběr.CZ Florbal MB White - ACEMA Sparta Praha YELLOW 1:6
Předvýběr.CZ Florbal MB White - FBC Draci modří 3:8
Viking TJ Kobylisy - Předvýběr.CZ Florbal MB White 8:3
T.J. Sokol Šestajovice - Předvýběr.CZ Florbal MB White 13:0

Komentář Roberta Šmola: „Elévové White vyrazili poměřit síly do krásné haly v Říčanech. Sice se nám nepodařilo udržet koš, ale děti tam nechaly vše. Byly vyhrané buly, bloky, průnikové přihrávky i mnoho střel. V bráně nás krásně podržel Vojta Ondráček, přehled na hřišti neustále prokazoval Vojta Kopeček i Zuzka Swiderové. Těšíme se na další měření našeho tréninkového úsilí.“

Zpracoval: Karel Schamberger