Ústí - Boleslav 0:5, postup po střeleckém trápení
23. listopadu 2022

Ústí - Boleslav 0:5, postup po střeleckém trápení

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nechybí mezi čtvrtfinalisty Poháru Českého florbalu. Tým trenéra Petra Novotného postoupil mezi osm nejlepších přes prvoligové Ústí nad Labem, na jehož hřišti zvítězil 5:0. Hosté se dlouho střelecky trápili a rozhodli až ve třetí třetině, přičemž sami žádný gól neinkasovali. Ve čtvrtfinále bude boleslavským soupeřem Tatran Střešovice.

Florbal Ústí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 0:5 (0:1, 0:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 12. Šebek (Punčochář), 44. Beneš (Zakonov), 45. Natov (Bína), 50. Chroust (Gruber), 59. Punčochář (Krebner). Rozhodčí: Brejcha, Tázler. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváků: 287.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Hanuš - Punčochář, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fišera, Seibert - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Natov - Korych, Zoufalý, Pěnička - Tokoš, Pužman, Chroust.

V osmifinále pohárové soutěže na sebe narazily dva týmy z vrchních pater dvou nejvyšších soutěží. Bolce aktuálně patří třetí místo v Livesport Superlize, Ústí nad Labem je druhé v první lize.

Dalo se čekat, že v držení míčku bude mít převahu Mladá Boleslav, a tak se i od začátku dělo. Jenže hosté se extrémně trápili v zakončení a na ústecké palubovce jim střílení gólů nešlo. S přibývajícími minutami bylo jasné, že hvězdou zápasu se stává domácí gólman Dittrich, jenž předvedl několik dobrých přesunů na brankovišti, zákroků proti zakončením zblízka, někdy byl i prostě jen trefován a pomohly mu také tyčky.  

Za dvě třetiny se prosadil jen Šebek pálící po Punčochářově přihrávce křížem ve 12. minutě. 

Do třetí dvacetiminutovky tak vstupovala Boleslav s hubeným náskokem 1:0, ale případné obavy o postup rozmetali svými trefami ústecký odchovanec Beneš, Natov, Chroust a Punčochář. Mladá Boleslav tak zvítězila 5:0 a čisté konto udržel brankář Hanuš, jenž čelil 15 střelám. 

Ve čtvrtfinále se mladoboleslavský tým utká s Tatranem Střešovice, což bude repríza jarního Superfinále. Úředním termínem čtvrtfinále je středa 7. prosince, domácím týmem je pražský tým.