Bolka míří na Pohár mistrů 2023
29. prosince 2022

Bolka míří na Pohár mistrů 2023

Ze zápasu rovnou na nákupy? I to je v dějišti Poháru mistrů 2023 možné. Souboj klubových šampionů se totiž odehraje v Ideaspark’s Bläk Boks umístěném přímo v obchodním centru se 150 prodejnami. Hraje se o víkendu 7. a 8. ledna.

Do třetice všeho dobrého? Zdá se, že ano. O předchozí dvě účasti na Poháru mistrů přišli florbalisté Mladé Boleslavi kvůli koronavirovým opatřením. Loni i předloni se turnaj bez náhrady rušil, a tak se mezinárodní souboje nekonaly. Naposledy mistři a mistryně Švédska, Finska, Švýcarska a Česka soupeřili začátkem roku 2020 v Ostravě. 

I proto bude nadcházející Pohár mistrů po nucené odmlce velkou výzvou pro všechny. Hostitelská destinace zní: Lempäälä, dvacetitisícové město jižně od Tampere a přibližně 150 kilometrů od Helsinek. Tady je doma Classic, vládce posledních šesti sezon mužské finské ligy. Své domácí zápasy hraje právě v hale v obchoďáku s kapacitou 1200 míst. 

Pohár mistrů je dvoudenní: sobota patří semifinálovým soubojům, v neděli se rozhoduje o konečném umístění. Domácí Classic nastoupí proti švýcarskému Grasshopper Club Curych, Bolku čeká výzva proti švédskému IBF Falun. 

Na vyrovnaném čele švédské superligy se Falun aktuálně přetahuje o první místo se Storvretou a Växjö. Ve svém kádru má sedm mistrů světa z listopadového šampionátu: za Falun hrají Johan Samuelsson, Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Linus Holmgren, Emil Johansson a Casper Bäckby. 

Program mužské části Poháru mistrů

Sobota 7. ledna, *15.00 Classic - Grasshopper Club Curych
Sobota 7. ledna, *18.00 IBF Falun - Předvýběr.CZ Florbal MB
Neděle 8. ledna, *12.00 zápas o třetí místo
Neděle 8. ledna, *18.00 finále

*Všechny časy jsou uvedené ve středoevropském času (SEČ).

Všechny zápasy Poháru mistrů bude vysílat Mezinárodní florbalová federace s anglickým komentářem na své platformě. Předplatné celého turnaje stojí 14,99 eur, sledování jednotlivého utkání stojí 4,99 eur. Podrobnosti najdete TADY.