Boleslav – Vinohrady 5:2, vítězná tečka za rokem 2022
29. prosince 2022

Boleslav – Vinohrady 5:2, vítězná tečka za rokem 2022

Poslední utkání kalendářního roku 2022 odehrála Bolka před domácími diváky. Byla to atraktivní podívaná pro oko nezaujatého diváka, jelikož jsme viděli bitvu dvou týmů, z nichž jednoznačně lepším byla Bolka tvořící hru, ale srdnatě se bránící Vinohrady hrozily z rychlých protiútoků. V závěrečné třetině rozhodl Tomašík a následně už se jen kosmeticky upravovalo skóre na finálních 5:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Branky: 26. Natov (Tomašík), 37. Hemerka (Pěníčka), 49. Tomašík (Natov), 59. Suchánek, 60. Korych (Bauer) - 29. D. Gärtner (Pergler), 60. Čuda (Gregor). Rozhodčí: R. Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 272. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Gruber, Seibert, Hemerka, Fišera - Korych, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Pěnička - Chroust.

Po první třetině jsme viděli překvapené pohledy domácích fanoušků, jelikož Bolka nebyla schopna vstřelit gól výbornému hostujícímu gólmanovi Robertsu Blumbergsovi. Vinohrady hrozily z rychlých protiútoků, které dokázal naopak domácí brankář Lukáš Bauer zlikvidovat.

Ve druhém dějství už se skóre měnilo, když jej otevřel nejlepší mladoboleslavský střelec Jan Natov. Jen o dvě minuty později srovnal skóre Čechoaustralan Daniel Gärtner. Na stranu Bolky ještě před první sirénou přidal gól Adam Hemerka. Oslabené Vinohrady stále trápily Bolku staženým blokem a držely se stále ve hře.

V třetí periodě se Bolka výrazně přiblížila ke třem bodům po gólu Milana Tomašíka na 3:1. Hosté následně sáhli po oddechovém čase a zkusili hru v šesti. V té dostali dvě branky do prázdné branky, ale alespoň menší útěchou mohl být gól Štěpána Čudy, který kosmeticky upravoval skóre.

Boleslav tak uzavřela kalendářní rok 2022 vítězstvím a v tabulce Livesport Superligy jí patří druhé místo.

Reportáž napsal: Karel Schamberger