Po Poháru mistrů budou soupeřem Bolky Bohemians
11. ledna 2023

Po Poháru mistrů budou soupeřem Bolky Bohemians

Rok 2023 začal pro florbalovou Bolku na Poháru mistrů, teď už zase úsilí bude směřovat k domácí Livesport Superlize. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v neděli 15. ledna od 18.00 hodin nastoupí v pražské UNYP Areně proti FbŠ Bohemians.

Florbalistům Mladé Boleslavi se při čtvrté účasti na Poháru mistrů povedlo získat historicky první medaili, v zápase o třetí místo deklasovali švýcarské mistry Grasshopper Club Curych 10:2. 

Jde o vítaný impulz do druhé části ligové sezony. V neúplné tabulce je zatím Boleslav třetí o bod za druhými Vítkovicemi, ale má k dobru dohrávku v Ostravě.

Nedělní souboj s Bohemians bude zároveň duelem o průběžné třetí místo, protože právě zelenobílí jsou aktuálně čtvrtí s dvoubodovým odstupem za Boleslaví (a jedním odehraným zápasem navrch). 

Bohemians jsou jedním ze dvou týmů, s nimiž Boleslav v sezoně prohrála. Říjnový domácí zápas ztratila 6:10. 

„Uvědomujeme si, že zápas s Bohemkou byl z naší strany jedním z nejméně povedených v domácím prostředí. Věřím, že jsme za tu dobu udělali dostatek práce na to, aby teď utkání vypadalo výrazně jinak a věřím, že navážeme na nedělní výkon na Poháru mistrů jak herně, tak výsledkově,“ přeje si trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný. 

Bohemians prohráli poslední dva zápasy: rok 2022 uzavřeli porážkou 3:10 ve Vítkovicích a ten nový otevřeli domácím zaváháním 5:6 s Vinohrady.

19. kolo Livesport Superligy

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 
Hraje se v neděli 15. ledna od 18.00 hodin v UNYP Areně. 
Videopřenos: TVcom.cz 
Matchcenter: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil
Vstupenky on-line: Ticketportal.cz (80 Kč)