Bohemia Trophy 2019 bude mít hvězdné obsazení
22. července 2019

Bohemia Trophy 2019 bude mít hvězdné obsazení

Čtyři špičkové týmy ze čtyř elitních florbalových zemí se utkají v třetím ročníku mezinárodního turnaje Bohemia Trophy. Od pátku 16. srpna do neděle 18. srpna budou v Mladé Boleslavi soupeřit pořádající Technology Florbal Mladá Boleslav, IBK Dalen ze Švédska, EräViikingit z Finska a Floorball Köniz ze Švýcarska.

Účast českých vicemistrů, semifinalistů švédské superligy a švýcarské ligy a čtvrtfinalistů finské nejvyšší soutěže, v jejichž kádrech startuje řada reprezentantů včetně úřadujících mistrů světa v týmu EräViikingit, dohromady tvoří elitní sešlost. 

“Z lonškého závěru června se letos termín Bohemia Trophy posunul do poloviny srpna a také díky složení týmů bude turnaj pro všechny top přípravou na sezonu. Zároveň nás těší, že boleslavským fanouškům ukážeme náš tým v konfrontaci s tím takřka nejlepším, co do Mladé Boleslavi můžeme přivést,” říká ředitel turnaje Tomáš Pacák.

Turnajové triumfy z předchozích let 2017 a 2018 obhajuje pořádající Mladá Boleslav. Formát Bohemia Trophy se letos mění, namísto dvou tříčlenných skupin a následného play-off se nyní bude hrát čtyřčlenná skupina, během tří dnů se utká každý s každým. Turnaj se proto svým formátem podobá kláním národních týmů na Euro Floorball Tour, tomuto srovnání nahrává i složení účastníků z Česka, Švédska, Finska a Švýcarska.

“Po dvou letech, na kterých jsme byli domluvení a kdy jsme turnaj pořádali společně s pražskou Spartou, letos začínáme novou kapitolu s pozměněným formátem. Se všemi účastníky turnaje už máme svou historii. Dalen přijede na Bohemia Trophy už potřetí a my jsme zároveň tradičními účastníky jejich Umeå Scandic Cupu a dětského Umeå Floorball Festivalu. EräViikingit hraje své domácí zápasy ve Vantaa, což je partnerské město Mladé Boleslavi a my řešíme možnost zájezdu naší mládeže do Finska. Köniz jsme loni i v dřívějších letech hostili v přípravném období a i my jsme v roce 2011 hráli na jejich půdě přípravné utkání,” vysvětluje Pacák.

Boleslav při přípravách mezinárodního turnaje čerpá ze zkušeností z předchozích dvou let. “Z pohledu finančního zabezpečení i organizačních kapacit je to pro nás náročná akce, ale můžeme se opřít o předchozí zkušenosti i přetrvávající podporu Středočeského kraje, Statutárního města Mladá Boleslav a dalších partnerů,” dodává Pacák. 

Předprodej vstupenek na Bohemia Trophy 2019 začne v příštích týdnech.

Všechny zápasy bude živě vysílat zdarma LSTV.cz.