Vítězná premiéra pro mladý boleslavský výběr
8. srpna 2019

Vítězná premiéra pro mladý boleslavský výběr

V Praze ve čtvrtek začal mezinárodní turnaj Floorball Czech Open - v kategorii Elite startuje i Technology Florbal Mladá Boleslav s velmi mladým výběrem plným juniorů a dorostenců. V úvodním utkání na Vinohradech Boleslav poměrně senzačně porazila švýcarský Chur Unihockey 4:3.

Technology Florbal Mladá Boleslav - Chur Unihockey 4:3 (3:2) 

Branky a nahrávky: 9. Zoufalý (Martínek), 14. Zakonov, 17. Gruber, 37. Bína (Tad. Chroust) - 4. Cavelti (Rieder), 7. Cavelti (Rieder), 36. Cavelti (Stücki).

Mladá Boleslav: Musil - Gruber, Pařízek, Zakonov, Martínek, Sobotka - Bína, Tad. Chroust, Šlechta - Kučera, Korych, Švejda - Vyhnánek, Zoufalý, Goll.

Chur: Breu - Hyrkkönen, Mettier, Jung, Torri, Villiger, Blomberg, Bischofberger, Schlegel, Amato, Stingelin, Desax, Rieder, Lehtinen, Stücki, Reich, Decasper. Beeler, Weber, Cavelti. 

Boleslavští talenti mají za sebou první zkušenost s dospělým mezinárodním florbalem. Výsledky nejsou prvořadé, spíš jde o cennou konfrontaci, šanci přivyknout si na vyšší tempo, příležitost ukázat se v těžší konkurenci, ale výhra je fajn. 

Debutující trenér Petr Novotný poskládal pro Floorball Czech Open družstvo, v němž jsou nejstarší čtyřiadvacetiletí Jakub Gruber a Tadeáš Chroust. Boleslavský tým věkovým průměrem jen lehce převyšuje 18 let.

Boleslav proti Churu sehrála zajímavý zápas. První gól za dospělé vstřelil šestnáctiletý Jan Zoufalý (snižoval v úvodní polovině na 1:2). Pak Zakonov s Gruberem využili otevřenou obranu soupeře a otočili na 3:2. 

Ve druhém poločase se časomíra zastavila přesně v čase 36:00, když v signalizované výhodě při odloženém trestu Cavelti dovršil hattrick a srovnal na 3:3. Brzy po rozehrávce ale Bína vrátil vedení na boleslavskou stranu, což byl moment, který rozhodl. 

Mladá Boleslav zvítězila 4:3 a od 17.20 hodin hraje na Podvinném mlýně proti Spartě.