Trenér: Czech Open je pro kluky dobrá motivace makat dál
9. srpna 2019

Trenér: Czech Open je pro kluky dobrá motivace makat dál

Pozitivní hodnocení převládá, úvodní turnaj sezony Floorball Czech Open 2019 splnil účel. Technology Florbal Mladá Boleslav na něm s velmi mladým výběrem v kategorii Elite zanechal dobrý dojem. “Pro kluky to byla první zkušenost s mužským florbalem a proti poměrně silným týmům. V každém zápase jsme předvedli dobré momenty,” říká debutující hlavní trenér Petr Novotný.

Překvapivá výhra 4:3 nad švýcarským Chur Unihockey na úvod. Pak porážky 2:6 se Spartou, 2:4 s Höllvikens IBF a 1:2 v prvním kole opravného pavouka proti Pardubicím. 

Boleslav s týmem, jehož věkový průměr sotva přesáhl 18 let a jehož dvě třetiny tvořili junioři a dorostenci, zdatně konkurovala vyspělejším soupeřům. “Od začátku - když jsme se rozhodli pro tuhle nominaci - jsme měli velmi dobrý pocit, ale taky respekt, protože nás čekaly těžké zápasy. Nechtěli jsme mladým klukům ztížit start sezony potenciálními vysokými prohrami,” začíná své hodnocení kouč Petr Novotný.

Jak to tedy šlo na hřišti, trenére?

Beru to jako začátek naší cesty, kterou jsme si s mladými hráči před několika měsíci nastolili. V každém utkání jsme měli dobré momenty. Jeden zápas jsme zvládli i výsledkově, v dalších dvou jsme na dobrý výsledek sahali. Věřím, že i kluci musí mít dobrý pocit z toho, jak to odehráli a bude je to motivovat v sezoně do další práce, která bude určitě namáhavá.

Mladý tým nastartovala úvodní výhra nad švýcarským Churem, že?

Stoprocentně. Tihle mladší hráči potřebují získat sebevědomí nějakým dobrým momentem nebo výsledkem, což se nám v prvním zápase povedlo. Výhrou jsme si potvrdili, že hra, se kterou jsme přijeli a odehráli s ní všechny zápasy, může fungovat. Na turnaji jsme skoro nic neměnili. Snažili jsme se dobře bránit a být nebezpeční v protiútocích. 

Které momenty nebo pasáže vás potěšily? 

Vyzdvihl bych to, že ať jsme prohrávali nebo vedli, stále jsme drželi stabilní výkon v obraně. To je moc důležité. Pořád jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a soupeři s tím měli - myslím - celkem problémy. 

Tušíte už, kolik juniorů či dorostenců z Czech Open se objeví v boleslavské sestavě příští týden při domácím mezinárodním turnaji Bohemia Trophy? 

Budu rád, když do zápasů zasáhne čtyři až pět hráčů.