Tatran - Boleslav 2:10, první trefy Suchánka a Šebka
29. září 2019

Tatran - Boleslav 2:10, první trefy Suchánka a Šebka

Tým Technology Florbal Mladá Boleslav zůstává stoprocentní po čtvrtém kole Superligy florbalu. V neděli zvítězil 10:2 v Praze na hřišti Tatranu Střešovice, své první ligové góly v boleslavských barvách vstřelily letní posily Patrik Suchánek a Daniel Šebek.

Tatran Teka Střešovice - Technology Florbal Mladá Boleslav 2:10 (1:2, 0:3, 1:5)

Branky a nahrávky: 15. Jan Kolísko (Langer), 59. Kreysa (Langer) - 2. Šebek (Tomašík), 15. Suchánek (Tomašík), 24. Suchánek (Natov), 33. Tokoš (Tomašík), 35. Šebek (Tomašík), 48. Natov (Bína), 52. Höffer (Suchánek), 52. Curney (Natov), 54. Bína (Suchánek), 56. Tomašík (Tokoš). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 107. 

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Zakonov, Novák, Suchánek, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Gruber.

Díky loňské zkušenosti ze Střešovic Boleslav věděla, že musí být na hřišti Tatranu hodně obezřetná - v minulé sezoně tam ztratila téměř vyhraný zápas, v závěru vedla 3:1, ale padla 3:4.

Nic podobného se neopakovalo a velký podíl na tom měli oba nováčci v týmu. Šebek se Suchánkem v prvních třech kolech bodově přispívali nahrávkami, v Praze se rozstříleli. Oba se prosadili jak v první, tak ve druhé třetině a před poslední dvacetiminutovkou hosté vedli 5:1. Na čtyři z prvních pěti gólů nahrál Tomašík.

Ve třetí třetině Boleslav dál makala a ještě si hezky vylepšila skóre až na konečných 10:2. Mimo jiné, krásné sólo zakončené gólem předvedl Höffer. Zároveň hosté potvrdili, že šlape jejich defenziva. Za první čtyři kola dostali jen devět gólů, což je suverénně nejlepší bilance z celé ligy. 

O nadcházejícím víkendu už Mladou Boleslav po dvou zápasech věnovaným primárně školákům čeká standardní domácí zápas. V sobotu 5. října hraje v tradičním čase od 19.00 hodin proti Pardubicím.