Boleslav - Pardubice 8:3, pátá výhra v sezoně
5. října 2019

Boleslav - Pardubice 8:3, pátá výhra v sezoně

Technology Florbal Mladá Boleslav pokračuje v Superlize florbalu na vítězné vlně, stoprocentní zůstává i po pátém kole. V něm Boleslav doma porazila Sokoly Pardubice 8:3. Vítězstvím tak oslavil své třicáté narozeniny Jiří Curney.

Technology Florbal Mladá Boleslav - Sokoli Pardubice 8:3 (3:1, 4:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Tomašík (Suchánek), 15. Suchánek (Curney), 17. Gruber (Krzyžanek), 22. Tokoš (Tomašík), 24. Tokoš (Zakonov), 37. Gruber (Krzyžanek), 38. Tomašík (Šebek), 45. Tokoš (Suchánek) - 4. Prix (Petr), 33. Teichman (Formánek), 40. Prix (Kourek). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváků: 405.

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Novák, Pařízek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Höffer - Šlechta, Vyhnánek, Švejda.

Historickému rekordmanovi české nejvyšší florbalové soutěže patřil slavnostní úvod, během kterého mu ke kulatinám pogratuloval trenér Petr Novotný a předal dárek z Made in Bolka Shopu. 

Rekordních 633 bodů rozšířil Curney hned v první třetině, v přesilovce asistoval Suchánkovi na gól na 2:1, pak se ještě v oslabení trefil po hezkém průniku Gruber na 3:1. 

Boleslav měla dál územní převahu, v úvodu druhé třetiny se dvakrát prosadil Tokoš. Pardubice hrozily z ojedinělých brejků a jedním z takových snížil Teichman na 2:5 z pohledu Sokolů. Pak v rozmezí 38 vteřin skórovali Gruber s Tomašíkem, ale těsně před druhou pauzou Prix korigoval na 3:7. 

Třetí třetinu zahájil Tokoš zkompletováním hattricku (8:3), což byla také jediná změna skóre.

Celé utkání odehrál junior Pařízek, ve třetí třetině dostali prostor také jeho vrstevníci Šlechta, Vyhnánek a Švejda.

V šestém kole Superligy florbalu Boleslav nastoupí v neděli 13. října v Liberci.