Pohled Škoda Auto: Boleslavský florbal má úžasný drajv
2. listopadu 2019

Pohled Škoda Auto: Boleslavský florbal má úžasný drajv

Automobilka ŠKODA AUTO je hrdým partnerem Technology Florbal Mladá Boleslav. “Tvrdé práce a úspěchů klubu si velice vážíme,” říká vedoucí vnějších vztahů Michal Kadera. 


Jaký dojem na vás dělá Technology Florbal Mladá Boleslav? 

Boleslavský florbal má úžasný drajv a energii, díky které dosahuje nejen skvělých výsledků, ale dokázal také nadchnout fanoušky. Zejména oceňuji práci s mládeží – ta pak v superligových hráčích vidí své vzory. A to je správné.

Jak jste prožíval loňský zisk titulu a další úspěchy, kterých klub pravidelně dosahuje?

Byl to úžasný úspěch pro tým a velká čest pro město. Celý klub si zaslouží náš obdiv!

Jak hodnotíte partnerství ŠKODA AUTO s Technology Florbal Mladá Boleslav? 

Tvrdé práce a úspěchů týmu si velice vážíme, a proto jsme již řadu let hrdým partnerem klubu.

Technology Florbal Mladá Boleslav má téměř dvacet mládežnických družstev v soutěžích Českého florbalu. Je to důležitý aspekt dlouhodobé podpory Škoda Auto?

Rozhodně ano, každý kvalitní tým si vychovává své talenty.

Jak se vám líbí dlouholetá iniciativa Made in Bolka, ve které se klub hrdě hlásí ke svému městu a která se týká i automobilky? 

Boleslav je krásné, historické a sportovně i kulturně bohaté město. Rozhodně je na co být hrdý. Jsem moc rád, že Made in Bolka to ostatním vtipně připomíná. O něco podobného se snažíme i s Nadačním fondem ŠKODA AUTO – zvýšit zájem lidí o místo, kde žijí. Zaměřit se na kvalitu života a atraktivitu regionu.

Řada superligových hráčů vystudovala či nyní studuje Škoda Auto Vysokou školu. Co říkáte na propojení vzdělání se sportem a automobilkou?

Vzdělání je klíčová investice do budoucnosti každého člověka. Obdivuji hráče, kteří dokáží skloubit studium náročné vysoké školy se sportem na špičkové úrovni.

Co vy a aktivní sport, případně florbal?

Sám jsem velký sportovec – od hokeje, lyží, běhu až po cvičení s vlastní vahou. Florbal jsem před lety amatérsky hrával a moje hokejová přezdívka „Butcher“ mě provázela i tam.

FOTO: Michal Kadera (na snímku vlevo) při sportovně-charitativní akci TERIBEAR, jejímž generálním partnerem je ŠKODA AUTO. TERIBEAR pomáhá i v Mladé Boleslavi, do zdejšího běhu se rádi zapojují také boleslavští florbalisté. Kredit: Nadace Terezy Maxové.

Poznámka: Tento text vyšel v sezonním magazínu Made in Bolka k ročníku 2019/2020. Kompletní vydání si můžete pořídit v Made in Bolka Shopu za 79 korun.