Florbal hýbe Boleslaví - i ve školních tělocvičnách
17. listopadu 2019

Florbal hýbe Boleslaví - i ve školních tělocvičnách

Technology Florbal Mladá Boleslav, to není jen superligové mužstvo a mládežnické týmy. Klub pomáhá se sportem i ve školách a školkách.

Takovou návštěvu na tělocviku ještě žáci ze 3. ZŠ Mladá Boleslav asi nezažili. Pondělní dopoledne s druhou, třetí a pátou třídou strávil v tělocvičně Petr Novotný. Legendární boleslavský útočník a současný trenér superligového týmu vedl ukázkovou florbalovou hodinu, spolu s ním dorazili z Technology Florbal Mladá Boleslav i útočník superligového týmu a trenér starších žáků Jakub Bína a člen juniorského týmu Jakub Seibert. 

Není to nic neobvyklého, že boleslavští florbalisté pomáhají ve školách v regionu se sportem. Naopak. 

Třeba na Mateřské škole Sluníčko běží florbalový kroužek už od předchozího školního roku. Každý pátek se tam děti mohou prohánět za děrovaným míčkem. Přirozeně jim také patřilo místo v Městské sportovní hale při superligových zápasech pro školáky, jejichž termín je každoročně speciálně cílený do začátku školního roku a děti se při nich výborně baví. 

Takřka celý týden platí: co den, to florbalisté vyráží na některou z nedalekých škol. Úterky patří kroužkům na ZŠ Kosmonosy, ve středu trenéři míří na 1. ZŠ Mnichovo Hradiště, ve čtvrtek na 8. ZŠ Mladá Boleslav, o pátečním programu v MŠ Sluníčko už byla řeč. “Těší nás zájem škol a zároveň kladná odezva. Kroužky samozřejmě přizpůsobujeme věkovému rozpětí dětí a jejich schopnostem,” říká boleslavský sportovní manažer Jakub Gruber. Kroužek, který probíhá nad rámec běžné výuky, má zpravidla kapacitu patnáct až dvacet žáků, která bývá naplněna. 

A jak vypadají florbalové návštěvy tělocviků? Trenéři z klubu obvykle připravují program na hodinu, který probírají s učiteli. Řeší s nimi třeba i efektivitu nejrůznějších cvičení, aby děti byly co nejvíce v pohybu. Zároveň umí klub pomoci s florbalovým vybavením pro školu. Do tohoto výukového programu už se zapojily například i letní posily Daniel Šebek a Patrik Suchánek, oba předávají zkušenosti zdejším žákům.

Florbal hýbe Boleslaví - nejen ve sportovních halách, ale i ve školních tělocvičnách.