Jediný přemožitel stojí v cestě do pohárového finále
17. prosince 2019

Jediný přemožitel stojí v cestě do pohárového finále

Technology Florbal Mladá Boleslav usiluje o své šesté pohárové finále za posledních sedm sezon. Ve středu nastoupí v semifinále aktuálního ročníku na pražském Chodově, čili proti proti jedinému přemožiteli v probíhající superligové sezoně.

Mladá Boleslav se zatím pyšní výbornou bilancí. V Superlize florbalu vyhrála šestnáct ze sedmnácti zápasů, má 48 bodů z 51 možných. Ty tři ztracené nechala na Chodově, kde začátkem listopadu prohrála televizní zápas o gól 3:4. 

Týmy z prvního a druhého místa superligové tabulky teď jdou proti sobě v Poháru Českého florbalu. Označení “předčasné finále” se tedy nabízí. Svého jediného přemožitele z tého sezony chce Boleslav pochopitelně porazit. 

“Pohár je pro nás dlouhodobě důležitá soutěž a po roční odmlce se chceme vrátit do finále. Ale proti Chodovu to samozřejmě bude ohromně těžké,” říká boleslavský trenér Petr Novotný před středeční cestou do Prahy. 

Semifinále mezi Chodovem a Mladou Boleslaví začíná v SH Jižní Město ve středu 18. prosince v 19.30 hodin. Druhé semifinále mezi Bohemians a Ostravou začíná o půl hodiny později.