Bolka boduje ve florbalových anketách
28. ledna 2020

Bolka boduje ve florbalových anketách

Leden každoročně patří mimo jiné i vyhodnocování průběžných výsledků tradičních anket Českého florbalu. A protože Technology Florbal Mladá Boleslav prochází sezonou 2019/2020 zatím takřka bez chybně, projevuje se to i ve výsledcích jednotlivých anket.

Jelikož v kalendáři sezony 2019/2020 není mužské mistrovství světa, klubové výkony českých florbalistů mají o to větší váhu. Mladé Boleslavi se povedlo vyhrát Pohár Českého florbalu, míří i za prvenstvím v superligové základní části, čili není překvapením, že boleslavským hráčům patří v anketách nejvyšší příčky. 

Jiří Curney, aktuální lídr superligového bodování a tabulky střelců, vede pořadí ankety o nejužitečnějšího hráče české ligy před svým spoluhráčem Janem Natovem. V nejlepší desítce je také Patrik Suchánek na děleném sedmém místě. 

Jiří Curney průběžně vládne i hlavní anketě Florbalista sezony, do níž spadají i krajánci působící v zahraničí. Čtvrtý je Jan Natov a desítku uzavírá Patrik Suchánek

Mladá Boleslav v Superlize dostává nejméně gólů, což se promítá také do pořadí ankety Brankář sezony, v níž vede reprezentant Lukáš Bauer

V kategorii Trenér sezony je druhý Petr Novotný

V kategorii Junior sezony je na děleném devátém místě Štěpán Švejda