Trenér o pauze: Kluci trénovali s velkou chutí
4. února 2020

Trenér o pauze: Kluci trénovali s velkou chutí

Sedmnáct dnů bez zápasu. Technology Florbal Mladá Boleslav má za sebou v probíhající superligové sezoně nejdelší herní pauzu, což náležitě využil trenérský tým. "Od září to byla největší příležitost pro kvalitní přípravu," říká hlavní kouč Petr Novotný.

Jak jste využili s týmem reprezentační přestávku? 

Jednoznačně jsme chtěli kvalitně trénovat, a to se nám povedlo. I když se nehrály zápasy, kluci to měli v tomto období hodně náročné. Dá se říct, že od září to byla největší příležitost na kvalitní přípravu. Cítil jsem, že kluci trénují s velkou chutí, za což je chválím. 

Co pro vás bude nejdůležitější v závěrečných pěti kolech základní části? 

Necítím, že by se něco měnilo. Potřebujeme pokračovat v kvalitním tréninku a soustředění na každý zápas. Play-off pro nás bude hodně náročné. 

Ano, začíná už za měsíc. Jaký je zdravotní stav týmu?

Nyní musím být spokojený. Kromě brankáře Bauera, který byl s národním týmem, jsme v reprezentační pauze trénovali v kompletním složení, byť samozřejmě nějaké šrámy kluci mají. Platí, že je potřeba se velmi pečlivě věnovat prevenci. 

Sledujete vývoj okolo postupové osmičky s ohledem na výběr soupeře pro čtvrtfinále?

Moc podrobně ne, ale vím, že je to poměrně dost vyrovnané. Nechci si zatím pouštět do hlavy myšlenky na soupeře pro play-off, když nás ještě čeká pět kol. 

Co očekáváte od sobotního zápasu v Chomutově proti Black Angels? 

Budu moc rád, když zápas přiláká hodně diváků. My budeme chtít hrát aktivně a po dlouhé pauze chceme odehrát zápas v co nejlepším tempu.