Black Angels - Boleslav 2:9, triumf v základní části je jistý
8. února 2020

Black Angels - Boleslav 2:9, triumf v základní části je jistý

V základní části Superligy florbalu sice Technology Florbal Mladá Boleslav ještě odehraje čtyři zápasy, ale už teď je jisté, že boleslavský tým půjde do play-off z nejlepší výchozí pozice. Triumf v základní části potvrdil výhrou 9:2 v Chomutově nad Black Angels.

Black Angels - Technology Florbal Mladá Boleslav 2:9 (0:5, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 23. Jaroš (Bouček), 46. J. Boček (M. Boček) - 10. Tichý (Tom. Chroust), 11. Natov (Bína), 16. Tokoš (Šebek), 17. Komárek, 19. Tichý (Tomašík), 39. Curney (Tomašík), 54. Tad. Chroust (Tom. Chroust), 57. Curney, 60. Suchánek (Curney).  Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 512.

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Tichý, Suchánek, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust.

Mladá Boleslav ovládla superligovou základní část počtvrté v řadě a popáté celkově. V probíhající sezoně z 22 zápasů prohrála jediný a má zatím 63 bodů z 66 možných. 

Svou jedenadvacátou výhru přidala Boleslav na neutrálním hřišti v Chomutově, kam svůj domácí superligový zápas vyvezli pražští nováčkové soutěže Black Angels. 

Boleslav položila základ svému vítězství v první třetině, kterou ovládla 5:0 - první a pátou trefou ji orámoval obránce Tichý, jenž se gólově prosadil premiérově v boleslavských barvách. 

Ve druhé třetině hosté zdaleka tolik nedominovali, Jaroš snížil na 1:5 a gólman Musil pochytal řadu soupeřových příležitostí včetně trestného střílení Jakuba Bočka. V závěru druhé dvacetiminutovky pak těsně po vypršení přesilovky skóroval Curney na 6:1. Ve třetí třetině už Boleslav dovedla zápas k bezproblémové výhře 9:2. 

V závěrečných čtyřech kolech Boleslav nastoupí v Otrokovicích, doma proti Spartě a Chodovu a v Ostravě. Díky vítězství v základní části si bude moci vybrat svého soupeře pro čtvrtfinále jako první a zároveň bude mít volbu pro případné semifinále. 

Nedávní vítězové Poháru Českého florbalu a čerství vítězové superligové základní části se ukážou v domácím prostředí v neděli 16. února od 17.00 hodin v atraktivním duelu proti Spartě.