Účel splněn. Trenér Novotný hodnotí Prague Challenge
23. června 2020

Účel splněn. Trenér Novotný hodnotí Prague Challenge

O výsledky primárně nešlo, trenéra mladoboleslavských florbalistů Petra Novotného na víkendovém turnaji Prague Challenge zajímaly především výkony mladých hráčů - a ti ho rozhodně nezklamali. “Herní prvky, o které nám šlo, se zápas od zápasu zlepšovaly,” říká kouč.

Tři dny na pražské Děkance patřily především čtrnácti hráčům ročníků 2001 - 2004, které Novotný průběžně doplňoval zkušenějšími superligisty. “Turnaj stoprocentně splnil účel, herně byl z naší strany dobrý. Ano, třeba vstup do zápasu proti Bohemians byl trochu ustrašený, ale to bylo i kvůli tomu, že proti nám stál opravdu hodně kvalitní tým,” zmiňuje boleslavský trenér. 

Po úvodní porážce 1:4 s domácí Bohemkou už Boleslav neprohrála, s Libercem remizovala 4:4 a v duelu o páté místo zvítězila 11:4 nad Karlovými Vary. “Turnaj mi potvrdil, že pro mladší hráče je klíčové odehrát co nejvíc utkání proti mužským týmům. Herní prvky, o které nám šlo, se zápas od zápasu zlepšovaly. Tyto konfrontace musíme hledat dál,” říká Novotný. 

Chválí všechny tři brankáře, kteří do turnaje zasáhli, tedy Musila, Macíka a Tomšíka: “Aniž by za sebou měli extra dlouhou přípravu v brance, všichni si vedli výborně.” A oceňuje také výkony hráčů, kteří zažili zápasy proti dospělým soupeřům de facto poprvé: “Pro ně to bylo samozřejmě nejsložitější.”

Jiné zápasy, než na které jsou zvyklí, zažili i ostřílení hráči, kteří sestavu doplňovali: “Myslím, že také pro ně to byla dobrá zkušenost, protože najednou přebrali jiné role v lajnách i v týmu jako celku. Samozřejmě na hřišti dodali sebevědomí klukům a co bylo nejdůležitější - dokázali zklidnit hru, protože ta byla kolikrát hodně divoká,” líčí Novotný.

Mladé boleslavské hráče čekají další přípravné zápasy během léta.