Boleslav končí na ŠKO-ENERGO CUPU třetí
16. srpna 2020

Boleslav končí na ŠKO-ENERGO CUPU třetí

Tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v závěrečném utkání ŠKO-ENERGO CUPU porazil Tatran Teka Střešovice 5:4 po nájezdech a v konečném pořadí turnaje mu patří třetí místo. Pohár pro vítěze si odváží Floorball Köniz do Švýcarska. Tatran skončil druhý, Bohemians čtvrtí.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Teka Střešovice 5:4 po nájezdech (3:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Natov (Curney) 6. Curney (Natov), 19. Natov (Tomašík), 60. Natov, rozhodující nájezd Bína - 17. Němeček (Brautferger), 34. Brautferger (Langer), 40. Němeček (Meliš), 56. Němeček (Langer). Rozhodčí: Brejcha, Husák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváků: 180. 

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Höffer - Bína, Curney, Natov - Korych, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust.

Jakmile Köniz v prvním nedělním utkání deklasoval Bohemians 11:6, ztratil boleslavský tým šanci na turnajové vítězství. Švýcarské hosty mohl ohrozit už jen Tatran, pokud by Mladou Boleslav jakkoliv porazil.

Domácí tým pro změnu potřeboval tři body, aby se dostal před Tatran na druhé místo. Zkrátka bylo o co hrát. 

Mladá Boleslav měla vynikající vstup do utkání, po šesti minutách vedla 2:0 díky Curneymu a Natovovi, jenže pak trestuhodně neproměnila dvouminutovou přesilovku 5 na 3 a hned po návratu z trestné lavice střešovický Němeček snížil na 1:2. Ještě do pauzy Natov přidal svůj druhý gól v utkání a upravoval na 3:1. 

Tatran v dalším průběhu otočil skóre na 4:3 a sahal po celkovém triumfu v turnaji. Jenže v čase 59:59 Natov poslal zápas do nájezdů. I v nich si Střešovice mohly vystřílet prvenství, ovšem v úvodních třech sériích se trefovali jen domácí (Bína, Curney, Natov), což určilo, že trofej pro vítěze patří švýcarskému Köniz. 

Při závěrečném ceremoniálu předali trofeje a individuální ocenění zastupitelka Středočeského kraje a předsedkyně Výboru pro tělovýchovu a sport Středočeského kraje Blanka Žánová, Viktor Kolarčík ze společnosti ŠKO-ENERGO a Jiří Bouška, první náměstek primátora Statutárního města Mladá Boleslav. 

Turnaj významně finančně podpořilo Statutární město Mladá Boleslav a Středočeský kraj.