Středočeský souboj jasně patřil Boleslavi
31. srpna 2020

Středočeský souboj jasně patřil Boleslavi

Souboj středočeského týmu ze superligy a středočeského týmu z první ligy vyzněl jasně pro favorita. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav porazil v Poháru Českého florbalu Kanonýry Kladno na jejich hřišti 11:2 a hladce postupuje z letní vrcholové části do podzimního pokračování.

Mladoboleslavský trenér Petr Novotný se ukázal býti dobrým prorokem, když před vystoupením v Kladně očekával, že může jít o těžší mač než začátkem týdne proti superligovým Black Angels.

Byť Boleslav u středočeského soka udeřila hned na konci úvodního střídání v signalizované výhodě, do prvního pauzy vylepšila skóre na 3:0 a brzy po ní přidala i čtvrtý gól, ne vše šlo dál hladce. 

Navzdory v podstatě vytrvalé územní převaze totiž Kanonýři snížili na 2:4 ze svého pohledu a ještě v 46. minutě se tak mohli cítit ve hře o body. 

Až teprve v závěrečné čtvrthodině dali hosté výsledku jasnou podobu - nastříleli v ní sedm gólů a zvítězili 11:2. 

Byla to třetí boleslavská výhra v letní vrcholové části Poháru Českého florbalu a byť skupina, v níž jsou také pražští Bohemians a Black Angels, ještě není dohraná, o postupu hráčů se čtyřmi rybičkami na dresu není pochyb. 

Kanonýři Kladno - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:11 (0:3, 2:1, 0:7)

Branky a nahrávky: 34. Pixa (Riebauer), 39. Svačinka (Bachmaier) - 2. Šebek (Suchánek), 10. Natov (Bína), 13. Komárek, 24. Krzyžanek (Curney), 46. Gruber (Curney), 46. Komárek (Tichý), 49. Tad. Chroust (Řehoř), 49. Natov, 53. Natov (Curney), 58. Tomašík (Šebek), 60. Curney (Natov). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:2. Diváků: 107. 

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Tichý, Suchánek, Zakonov, Höffer, Pařízek - Bína, Curney, Natov - Komárek, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Řehoř, Tad. Chroust - Zoufalý.