Hlavně ať se hraje, přeje si Jirka Bouška
27. září 2020

Hlavně ať se hraje, přeje si Jirka Bouška

Opožděně, ale o to více natěšená vstoupila do Livesport Superligy konečně i Bolka. Na zápasy se těší také fanoušci včetně Jiřího Boušky, legendy boleslavského florbalu.

Jarní vlna covidu vzala Mladé Boleslavi nejméně dvě dobré šance na florbalový titul. O skvěle rozehrané superligové sezoně už bylo popsáno mnoho řádků. Už méně se ví, že dobře našlápnuto měli i boleslavští veteráni, v jejichž sestavě neúnavně trápí soupeře Jiří Bouška, jedna z klíčových postav klubové historie. “Finálový turnaj měl být v našem městě,” mrzí mladoboleslavského patriota předčasný konec sezony. 

I proto si teď Bouška přeje: “Hlavně ať se hraje! Doufám, že se rozjedou soutěže, nebudou problémy a také děti budou moct sportovat.”

Bouška, povoláním první náměstek primátora Mladé Boleslavi a kandidát na zastupitele Středočeského kraje v blížících se volbách, rozumí těžkostem, které současná doba před sportovní kluby staví: “Je evidentní, že řada partnerů a firem z logických důvodů ustupuje od podpory napříč sportovním spektrem. O to víc je důležité, aby se k podpoře stavěly čelem město a kraj - pro kluby musí být takovým pomyslným ostrůvkem jistoty, aby mohly pokračovat dál ve své činnosti. Jakmile se totiž jednou přestane, těžko se všechno znovu buduje.”

Po jarní pandemii Boleslaváci zase mohli fandit na elitních sportovních akcích, třeba při florbalovém ŠKO-ENERGO CUPU, Rally Bohemia a město také během prázdnin hostilo mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice. “Jsem moc rád, že ani v této těžké době jsme nepřišli o hezké divácké zážitky,” podotýká Bouška. Sám je sportovcem tělem i duší, takže možná ani moc nepřekvapí, že kromě florbalového a dalšího sportovního vybavení má teď doma nově i tašku na fotbal. V jedenačtyřiceti začal hrát III. třídu za Čejetice. “Zatím moje kariéra trvala dvacet minut,” bere s nadhledem své zranění v prvním zápase.

Pevné zdraví budou všichni potřebovat, aby se sezona - ta fotbalová i florbalová - úspěšně dohrála. 

Tento text vyšel v zápasovém programu Made in Bolka k utkání Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice.