Věřím, že další přerušení už nebude, vyhlíží Novotný restart
19. listopadu 2020

Věřím, že další přerušení už nebude, vyhlíží Novotný restart

Poprvé jeho tým nepřímo zasáhl covid-19 při jarním předčasném ukončení sezony. Pak musela Mladá Boleslav znovu pauzírovat v červenci kvůli karanténě, zkraje září kvůli pozitivně testovaným a naposledy v říjnu kvůli dalšímu celostátnímu přerušení sportů. “Věřím, že při současném modelu testování už nebude důvod pro další výpadky,” přeje si trenér Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Petr Novotný před dalším restartem.

Návrat Livesport Supeligy je tu. Co to pro vás znamená?

Těším se a jsem rád, že společně s dalšími elitními sporty se stáváme vzdálenou zábavou pro diváky, kteří jí teď jinak tolik nemají. Můžeme pro ně být jakousi útěchou. 

Restart vás čeká v pondělním televizním mači proti České Lípě. Bude to oříšek? 

Jedna věc je, že po pauze je vždy hodně těžké odhadnout, jaký výkon od sebe očekávat. Zároveň mnoho českolipských hráčů má mladoboleslavskou minulost, takže jejich motivace v těchto utkáních je velká a zápas přirozeně přináší emoce. 

Poté už by se mělo hrát v režimu známém z play-off, čili jeden zápas v sobotu, další zápas hned v neděli. Co tomu říkáte? 

Především buďme rádi, že můžeme sportovat a nemusíme trénovat jen tak pro nic za nic. Konkrétně v tom režimu ale vidím spíš úskalí, protože hráči za sebou nemají plynulý tréninkový režim, různě z něj vypadávali, zápasový příděl teď bude velký a pro jejich zdraví to bude riskantní. 

Od pondělí se do boleslavského režimu zapojila pětice hráčů působících krátkodobě v IBK Dalen. Co do vašich tréninků přinesli? 

Větší kvalitu, protože se vrátili do svých formací, ve kterých jim to dlouhodobě šlape. Zároveň je na těchto hráčích vidět větší rozehranost oproti klukům, kteří zůstali v Česku.