Zápasová štafeta začíná proti České Lípě a Brnu
26. prosince 2020

Zápasová štafeta začíná proti České Lípě a Brnu

Bude mít čtyři položky. Na každé půjde vystřílet tři body. A v cíli může čekat posun blíž čelu superligové tabulky. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se v prvním povánočním týdnu chystá na zápasovou štafetu, během sedmi dnů odehraje čtyři utkání. To první v pondělí 28. prosince od 14.00 hodin proti FBC 4CLEAN Česká Lípa v přímém přenosu ČT sport.

Mladá Boleslav je po další covidové pauze, která nabourala program před Vánocemi, ve skluzu. Tým se čtyřmi rybičkami na dresu zatím odehrál jen osm zápasů. A tak ho teď čekají dostihy. Třeba hned v prvním týdnu po vánočních svátcích, kdy musí zvládnout čtyři mače za týden, čili polovinu toho, co Boleslav odehrála za předchozí necelé čtyři měsíce. 

“Fyzicky to stoprocentně bude náročné, budeme se snažit rozložit vytížení mezi co největší počet hráčů. Zároveň si ale myslím, že podobné týdny nás v budoucnu mohou čekat častěji, takže je potřeba to zažít,” říká mladoboleslavský trenér Petr Novotný. 

Hráči měli volný Štědrý den, na 25. prosince už jim pípla zpráva s individuálním plánem. O den později kouč Novotný naplánoval dobrovolný trénink v hale, v neděli - den před mačem proti České Lípě - se trénuje v kompletním složení. 

“Když se nestane nic nečekaného, mohli bychom po dlouhé době nastoupit v kompletní sestavě. Přeji si, abychom týden se čtyřmi zápasy zvládli hlavně zdravotně a dostali se do zápasového tempa,” podotýká Novotný. 

Bude to takové malé déjá vu, protože proti České Lípě už Boleslav zažila listopadový restart. Na stejném místě a rovněž v přímém televizním přenosu. Tehdy byli domácím týmem formálně Severočeši, ale hrálo se v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi a Česká Lípa prohrála 2:10.

Po pondělním televizním představení čeká Mladou Boleslav úterní cesta do Brna. Pak se vrátí zase domů a o víkendu sehraje zápasy proti pražským soupeřům Black Angels a Vinohradům. 

Když půjde vše ideálně, Boleslav by se mohla z aktuální páté pozice posunout blíž čelu tabulky Livesport Superligy.

Štafeta začíná! 

Boleslavský program

Pondělí 28. prosince, 14.00, MSH Mladá Boleslav (předehrávka 16. kola)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC 4CLEAN Česká Lípa
Textový on-line přenos / Videopřenos ČT sport

I při pondělním domácím zápase fanoušky čeká on-line soutěž o voucher na prémiové palivo MaxxMotion od OMV, partnera mladoboleslavského klubu pro mobilitu. Soutěžit také mohou o poukaz do pánského holičství Le Barber v Mladé Boleslavi.

Úterý 29. prosince, 18.00, SH Maloměřice (dohrávka 7. kola)
FBŠ Hummel Hattrick Brno - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

FBC 4CLEAN Česká Lípa

ACEMA Sparta Praha

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal