Boleslav - Česká Lípa 16:9, šest bodů Korycha a premiéra Tomšíka
28. prosince 2020

Boleslav - Česká Lípa 16:9, šest bodů Korycha a premiéra Tomšíka

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v předehrávce 16. kola Livesport Superligy slaví statistický milník. Mladoboleslavský tým výhrou 16:9 nad FBC 4CLEAN Česká Lípa dosáhl na své 250. tříbodové vítězství v základní části nejvyšší soutěže. Už v úterý míří svěřenci trenéra Petra Novotného na hřiště Brna. Šest bodů zaznamenal juniorský reprezentant Marek Korych a třetí třetinu premiérově odchytal další hráč národního týmu do 19 let Ondřej Tomšík.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC 4CLEAN Česká Lípa 16:9 (5:1, 7:3, 4:5)

Branky a nahrávky: 11. Korych (Zoufalý), 11. Suchánek (Tomašík), 14. Korych (Řehoř), 17. Bína (Curney), 18. Natov (Tomašík), 20. Curney (Bína), 26. Zoufalý (Korych), 26. Natov (Curney), 26. Korych z trestného střílení, 27. Korych (Tad. Chroust), 37. Curney (Natov), 38. Tad. Chroust (Korych), 45. Zoufalý (Höffer), 46. Tom. Chroust (Šebek), 50. Bína (Curney), 60. Daniš (Curney) - 14. Krajcigr (Ekl), 21. Pluhař (Štěrba), 25. Stárek, 40. Ekl (Štěrba), 48. Krajcigr (Novák), 55. Krajcigr (Hřebřina), 58. Krajcigr (Ekl), 59. Hřebřina (Krajcigr), 60. Studený (Hřebřina). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:2. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer (41. Tomšík) - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek, Daniš - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Korych, Zoufalý, Tad. Chroust - Tom. Chroust, Höffer.

Po 22 dnech se mladoboleslavský tým vrátil do superligového kolotoče a na soupeřově straně stála řada známých - už tak bohaté českolipské řady plné bývalých hráčů Mladé Boleslavi ještě krátkodobě rozšířil i Josef Pluhař, který jinak působí ve Švýcarsku. 

I na mladoboleslavské straně byl jeden švýcarský host, poprvé oblékl černý dres Jan Daniš, premiéru na soupisce pro superligové utkání zažil i juniorský reprezentační brankář Ondřej Tomšík, který plnil roli náhradního gólmana a ve třetí třetině nastoupil do brankoviště. 

Domácí měli od úvodu očekávanou převahu, Českolipští bránili nízko u svého brankoviště a případně vyráželi do brejků. Tým kouče Novotného si budoval náskok, po první třetině vedl 5:1 a před polovinou utkání už slavil nastřílenou "desítku". 

Obzvlášť se dařilo junioru Korychovi, který v 26. minutě z trestného střílení zkompletoval hattrick, později přidal i čtvrtou trefu a k tomu si připsal i dvě nahrávky. 

Mladoboleslavský tým vítězstvím 16:9 zapsal svou 250. tříbodovou výhru v základní části v nejvyšší soutěži. 

V úterý Mladá Boleslav hraje v Brně.