Hattrick Brno - Boleslav 3:6, zasloužené vítězství v dohrávce
29. prosince 2020

Hattrick Brno - Boleslav 3:6, zasloužené vítězství v dohrávce

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ve svém druhém utkání ze čtyř, které tento týden odehraje, zvítězil na hřišti FBŠ Hummel Hattrick Brno 6:3. Hosté byli v dohrávce 7. kola Livesport Superligy celý zápas lepší a koncentrovaným výkonem došli k zasloužené výhře, když inkasovali až za rozhodnutého stavu při vedení o šest branek.

FBŠ Hummel Hattrick Brno - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:6 (0:1, 0:3, 3:2)

Branky a nahrávky: 57. Brom (Juhaňák), 57. Nagy (Leško), 59. Hemerka (Juhaňák) - 10. Natov (Gruber), 22. Tokoš (Tomášek), 23. Bína (Curney), 34. Komárek (Řehoř), 47. Tom. Chroust (Řehoř), 54. Bína (Curney). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Korych.

Den po konci pondělního televizního mače proti České Lípě (16:9) už se mladoboleslavští hráči sešli v šatně v brněnských Maloměřicích, kde své domácí zápasy hraje místní Hattrick.

Před rokem se Boleslav na výhru v Brně nadřela a tři body si odvezla za vybojované vítězství 4:2, takže nováčka minulé sezony určitě nebylo radno podcenit. 

Tím spíš, že také pondělní domácí výkon proti České Lípě měl k ideálu daleko, obzvlášť devět inkasovaných branek bylo varovným faktem. 

V Brně ale nastoupila zodpovědnější Boleslav a soustředěně si šla za dalšími třemi body do tabulky. V polovině první třetiny otevřel skóre Natov, v té druhé přidali branky Tokoš, Bína a Komárek, takže hosté vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s vedením 4:0, které ještě vylepšili Tomáš Chroust a druhou trefou Bína.

Až 3 minuty a 38 vteřin před koncem třetí třetiny poprvé inkasovala Mladá Boleslav, a to v oslabení po teči Broma. Brzy po něm skóroval i Nagy, a když 82 vteřin před koncem posledního dějství snížil i Hemerka, domácí cítili šanci a vzali si oddechový čas. Blíž už se ale Hattrick nedostal a tři body patří hostům.

Mladá Boleslav má tak za sebou dva ze čtyř zápasů, které tento týden odehraje. Pomyslná florbalová štafeta bude pokračovat v sobotu doma proti Black Angels a v neděli doma proti Vinohradům (vždy od 17.00 hodin).