Boleslav - Vinohrady 7:2, dvanáctibodový týden
3. ledna 2021

Boleslav - Vinohrady 7:2, dvanáctibodový týden

Příliš náročnějších týdnů florbalisté Mladé Boleslavi nepamatují, ale s tím aktuálním se vypořádali se stoprocentní úspěšností. I své čtvrté utkání v rozmezí sedmi dnů ovládli, když v neděli na svém hřišti porazili TJ Sokol Královské Vinohrady 7:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - TJ Sokol Královské Vinohrady 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 15. Korych (Tad. Chroust), 22. Tokoš (Tomašík), 23. Krzyžanek (Gruber), 39. Curney (Tomašík), 43. Řehoř (Tad. Chroust) 53. Komárek (Tomašík), 57. Tad. Chroust (Höffer) - 34. Hartman (Hajek), 59. Lanc (Hájek). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Bez diváků. 

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Řehoř, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Daniš - Korych, Zoufalý, Tad. Chroust - Tom. Chroust.

Zápasovou šňůru zahájil Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v pondělí proti České Lípě (16:9), následovala úterní cesta do Brna (6:3) a na víkend se tým se čtyřmi rybičkami na dresu vrátil domů, po sobotním mači s Black Angels (6:5) vyzval o 24 hodin později dalšího pražského soupeře z Vinohrad. 

Jarní čtvrtfinálový soupeř Mladé Boleslavi zahájil utkání nebojácně a dostal se v úvodních minutách do několika střeleckých pozic, jenže často míjel. Jediný gól první třetiny zařídil v 15. minutě domácí Korych střelou od pravého mantinelu. 

Výraznější náskok si Boleslavští vypracovali v průběhu druhé dvacetiminutovky - Tokoš zakončoval brejk, pak se přesně umístěnou ranou prosadil Krzyžanek a po vinohradském snížení z hole Hartmana vrátil domácím tříbrankový náskok Curney po výborné přesilovkové nahrávce Tomašíka (4:1). 

Zatímco v předchozích třech utkáních tohoto týdne Boleslavští vždy prohráli třetí třetinu, tentokrát i ji zvládli bezproblémově: Řehoř, Komárek a Tadeáš Chroust vylepšili skóre až na 7:1, pak už ho jen kosmeticky upravil vinohradský Lanc. 

V sobotu Boleslav čeká cesta do Ostravy a v neděli nastoupí doma proti Otrokovicím.