Boleslav - Bohemians 6:3, vítězná páteční dohrávka
16. ledna 2021

Boleslav - Bohemians 6:3, vítězná páteční dohrávka

Tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si upevnil druhé místo v neúplné tabulce Livesport Superligy a dál může pomýšlet na to, že prožene vedoucí Vítkovice. V domácí dohrávce 2. kola svěřenci trenéra Petra Novotného porazili FbŠ Bohemians 6:3 a v neděli se oba týmy utkají znovu, tentokrát v Praze.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Curney (Tomašík), 8. D. Šebek (Suchánek), 15. Gruber (Krzyžanek), 26. Tom. Chroust (Řehoř), 45. Komárek (Řehoř), 53. Tokoš (D. Šebek) - 7. Krebner (P. Šebek), 29. Kawulok (Čihák), 32. Buršík. Rozhodčí: Valenta, Žďárský, Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Bez diváků. 

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Řehoř - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, D. Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Tad. Chroust. 

Kouč Novotný v pozápasovém hodnocení označil Bohemians za nejlepšího soupeře v probíhající superligové sezoně, což vystihuje hodnotu pátečních tří bodů. Byly pracně získané, ale zároveň odmakané. Hrál se výborný zápas, což se koneckonců čekalo, neboť Bohemians jsou čtvrtí. 

Domácím se povedl úvod a celkově první třetina, kterou ovládli 3:1. 

V té druhé dvakrát krátce po sobě museli do čtyř (a celkově v celém zápase čtyřikrát), což dění na hřišti ovlivnilo, Bohemians vyhráli na střely 15:5 a stáhli boleslavský náskok ze 4:1 na 4:3.

Ale pro závěrečnou dvacetiminutovku se vrátil na hřiště koncentrovaný mladoboleslavský tým, o jehož vítězství 6:3 rozhodli dalšími brankami Komárek a Tokoš.

Výborný výkon v bráně podal gólman Bauer, nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen Šebek. 

Mladoboleslavští přidali do tabulky tři body, celkově jich mají 40 a mohou dál pronásledovat vedoucí Vítkovice, které mají o devět bodů a tři odehrané zápasy víc. 

Hned v neděli 17. ledna se Boleslav a Bohemians utkají znovu, tentokrát v Praze na Vinohradech, kde zelenobílí v této sezoně hrají své domácí zápasy.